Top carti de povesti pentru copii

/ / Modificat: 2014-03-14
Top carti de povesti pentru copii

Cartile cu povesti pot deveni calmantul care opreste numaidecat copilul din plans, metoda prin care se relaxeaza si cel mai bun "somnifer", daca ai grija sa alegi titluri interesante, care au starnit de-a lungul timpului curiozitatea si interesul celor mai multi copii.

Micul print

Povestea lui Antoine de Saint-Exupery a castigat un loc de neinlocuit in inima copiilor de pretutindeni, fiind una dintre cel mai bine vandute, dar si citite carti de povesti pentru cei mici. Povestea baietelului cu par balai care trece printr-o multime de aventuri in calatoria lui este una dintre cele mai inspirationale, emotionante si frumoase povesti, din care cei mici pot extrage invataturi importante despre prietenie, dragoste, moarte, timp si viata.

Regatul de gheata

regatul-de-gheata

Povestile de iarna par sa fie pe gustul copiilor de pretutindeni. Cartea "Regatul de gheata" din colectia Disney Audiobook, care se comercializeaza impreuna cu un CD audio, este pe locul 2 in topul celor mai apreciate si vandute publicatii pentru cei mici.

Jurnalul unui pusti 7. A cincea roata la caruta

jurnalul-unui-pusti

Cartea scrisa de Jeff Kinney si publicata de editura Arthur a starnit rapid interesul copiilor. Prezinta povestea unui elev, pe nume Greg, aflat in cautarea unei partenere pentru balul organizat la scoala lui. Cartea surprinde perfect emotiile prin care trece tanarul elev si este o lectie de viata despre dragoste si prietenie.

Habarnam pe Luna

habarnam-luna

"Habarnam pe Luna" este o carte antrenanta si dinamica pentru copii, scrisa de Nikolai Nosov. Aventurile personajelor cartii in calatoria facuta pe Luna i-a determinat pe prichindeii din lumea intreaga sa nu lase cartea jos din mana inainte de aflarea deznodamantului, inspirand tot mai multi parinti sa o cumpere si sa o introduca in biblioteca copiilor lor.

Heidi

heidi

Cartea scrisa de Johanna Spyri este povestea emotionanta unei fetite pe nume Heidi, care, dupa ce paraseste casa copilariei pentru o calatorie in oras si descopera o alta viata, mai palpitanta, constata ca nu poate trai fara prieteni si fara toti cei dragi. O lectie despre sentimentul de “acasa”, apartenenta familiala si importanta familiei, pe care copilul tau merita sa o auda, la ceas de seara, inainte de culcare.

Aventurile lui Tom Sawyer

aventurile-lui-tom-sawyer

Una dintre cele mai cunoscute opere din literatura pentru copii apartine celebrului scriitor Mark Twain. Cartea prezinta povestea orfanului Thomas Sawyer, un copil nabadaios din fire, care trece printr-o multime de peripetii si ajunge sa devina erou, contribuind la prinderea unui raufacator. Este o poveste emotionanta, dar si amuzanta, care captiveaza rapid copilul.

Capra cu trei iezi

capra-cu-3-iezi

"Capra cu trei iezi", scrisa de Ion Creanga, este cartea care nu poate lipsi din biblioteca copilului tau. Cel mic nu se va mai satura sa auda pataniile iezilor neascultatori si au si ocazia sa invete o morala importanta: sa nu deschida niciodata usa strainilor!

Secretul lui Milton

secretul-lui-milton

"Secretul lui Milton. O aventura a cunoasterii prin intermediul puterii Prezentului" este o carte extrem de interesanta dedicata celor mici, scrisa de Eckhart Tolle si Robert Friedman. Cu ajutorul unei povesti iscusite, pe intelesul prichindeilor, autorii incearca sa transmita un mesaj puternic: puterea prezentului este calea catre fericire si implinire sufleteasca.

Fram, ursul polar

fram_ursul_polar

Daca ai un copil fascinat de animale, atunci povestea simpaticului si ingragitului ursulet pe nume Fram va capta imediat atentia copilului. Aventurile prin care trece Fram cu circul vor incanta rapid prichindelul si-i vor deschide apetitul pentru lectura.

365 de povesti de seara (carte+CD)

365 povesti seara

Cartea "365 de povesti de seara" a captivat mai intai parintii, inainte de a fascina copii. Aleasa ca fiind o solutie la indemana pentru a diversifica povestile de seara ale copiilor, cartea s-a dovedit a fi extrem de atractiva pentru cei mici, mai ales ca vine la pachet si cu un CD audio, cu 25 de povesti pe el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti povesti copii Povesti copii Carti copii

Articole recomandate

Citeste si despre