Idei de petrecut timpul in casa cu cei mici

/ / Modificat: 2013-08-22
Idei de petrecut timpul in casa cu cei mici


 



Ai ramas fara idei de petrecut timpul in casa cu cei mici? Se poate intampla destul de des, mai ales daca esti obligata sa stai mult timp inauntru (din cauze de frig, raceala, lucru de acasa sau varsat de vant facut brusc de copii). Nu te ingrijora, citeste ideile practice de mai jos care te vor ajuta sa faci timpul sa treaca mai repede.

  • Adu ce-i afara inauntru. A nins afara, dar nu poti iesi la o imbulgareala? Nicio problema. Ia cateva oale, boluri, ibrice cu tine, sau orice alt recipient ai la indemana, da o fuga pana afara si adu-le copiilor zapada inauntru. Sigur, se va topi repede, dar pana atunci se vor distra de minune modeland in ceva rece si ud.

  • Organizeaza un picnic in sufragerie.
    Instaleaza cortul in mijlocul camerei (sau daca nu ai cort, agata o patura de tavan) si mananca stand pe perne sau direct pe jos.

  • Coca facuta in casa. Daca ai faina, apa si sare ii poti distra pe cei mici cu coca facuta in casa din care pot modela sau face forme. Fiind facuta din ingrediente comestibile, vei sta si mai linistita stiind ca daca inghit un pic din ea nu vor pati nimic.

  • Cheama un prieten. Daca motivul pentru care stai in casa nu este o boala contagioasa, cheama un prieten al micutilor sa vina sa se joace impreuna. Roaga-l sa aduca cat mai multe jucarii cu el si chiar pe mamica lui cu care poti sta la o cafea cat timp cei mici isi fac de cap.

  • Vine Ziua Indragostitilor. Poti sa incepi sa faci ornamente de Valentine’s Day chiar de acum. Gasesti mai multe idei in articolul: Activitati simpatice pentru copii de Ziua Indragostitilor.

  • Jocul cu lava. Spune-le celor mici ca podeaua este acoperita cu lava si ca trebuie sa ajunga pe partea cealalta a camerei fara sa atinga covorul. Se vor distra ore in sir catarandu-se pe mobila din casa (Atentie! Pentru acest joc este obligatoriu sa ii supraveghezi atent pentru a evita accidentele).

  • Construieste un fort. Aduna toate pernele, paturile si plapumile din casa si construieste un "zid" pe care cei mici sa il darame.

  • Petrecere dansanta. Pune cateva melodii si danseaza alaturi de copii. Partea cea mai problematica a statului in casa este ca nu poti face destula miscare, asa ca dansul va mai elibera ceva din surplusul de energie al celor mici.


    <
  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Timp in familie

    Articole recomandate

    Citeste si despre