Cursuri de dans pentru copii

/ / Modificat: 2013-08-17
Cursuri de dans pentru copii

Cursurile de dans pentru prichindei sunt cel mai bun mod de a le dezvolta diverse abilitati si de a le asigura o crestere armonioasa atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Afla care este varsta potrivita pentru a inscrie copilul la astfel de clase si ce tip de dans i s-ar potrivi!


Cursurile de dans pentru prichindei sunt cel mai bun mod de a le dezvolta diverse abilitati si de a le asigura o crestere armonioasa atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Afla care este varsta potrivita pentru a inscrie copilul la astfel de clase si ce tip de dans i s-ar potrivi!

Copiii adora ritmurile muzicii, iar tu te bucuri mereu cand il vezi pe bebe ca face tot soiul de miscari caraghioase pe diverse melodii pe care le asculta. Ai vrea totusi sa ii dezvolti aceasta aptitutine extrem de utila in dezvoltarea lui ulterioara intr-un mod organizat si coerent.

La ce varsta imi pot inscrie copilul la dansuri?

Vei observa ca in jurul varstei de 18 luni micutul tau incepe sa se bucure si mai mult decat inainte de muzica si sa ii inteleaga sensul, executand tot soiul de miscari complexe pe ritmurile ei.

Dar la aceasta varsta copilul tau nu danseaza propriu-zis, el nu reuseste sa urmeze anumite instructiuni pe care i le indici.

Abia la varsta de 2 ani prichindelul poate fi inscris la cursuri speciale de dans pentru copii mici. La aceste lectii, copilul tau va dezvolta miscari de dans creative, va avea ocazia sa socializeze cu alti copii si se vor distra la maxim. Ei nu sunt insa capabili sa execute instructiunile care i se indica pentru a dansa, dar reprezinta un prim pas in acest sens.

Cursurile formale de dans, precum baletul sau stepul, accepta doar copii cu varste cuprinse intre 3 si 4 ani. Abia la aceasta varsta copilul este capabil sa inteleaga anumite instructiuni si sa le puna in practica. Tot acum, isi dezvolta si intelege ce inseamna ceea ce se numeste coordonarea miscarilor. De asemenea, in jurul acestei varste, copilul devine capabil sa isi focuseze atentia pe o anumita activitate mai mult timp, aproximativ 30 de minute.

Ce fel de dansuri sunt recomandate copiilor?

De-a lungul timpului, la cursurile de dans participau aproape exclusiv fetitele, considerandu-se a nu fi un domeniu propice pentru dezvoltarea baietilor. Astazi insa, baieteii participa la acestea in aceeasi masura ca si fetitele, renuntand la lectii de baschet sau fotbal pentru ore de balet sau dans sportiv. Granita dintre dansuri speciale pentru fete si pentru baieti incepe sa dispara incet, incet si sa nu mai existe delimitari de acest gen.

Adesea, parintii isi inscriu prichindeii la mai multe dansuri in acelasi timp. Printre cele mai populare dansuri in randul copiilor mici de 3-4 ani sunt baletul si stepul. Aceste doua stiluri de dans se preteaza si in cazul baieteilor, desi ele sunt populate mai degraba de fetite.

Jazzul

Cursurile de jazz pot incepe de la varsta de 5 ani, atat pentru baietei, cat si pentru fetite, dar trebuie sa stii ca acest tip de dans este unul destul de complicat, cu miscari greoaie ce se invata intr-un timp indelungat. Daca copilul tau este rabdator si deschis la un astfel de curs, nu ezita sa il inscrii, dar daca nu, mai bine alege alt gen, neputinta de a invata si executa pasii putandu-i crea frustrari si anxietate.

Dansurile africane sau hip-hop-ul

Au fost introduse cu succes printre celelalte categorii de dansuri, mai ales ca sunt usor de executat si lasa frau liber imaginatiei fiecarui copil in alegerea miscarilor. Expertii spun ca aceste dansuri pot fi executate la orice varsta, nefiind extrem de sofisticate.

Dansurile sportive

O categorie aparte, care nu se adreseaza copiilor foarte mici, varsta de incepere a acestora fiind undeva intre 6-9 ani. Aceastea se impart in doua categorii: standard (vals, tango, slow fox, quick step) sau latino (samba, rumba, cha-cha, jive).


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre