6 intrebari pe care sa le pui cand iti inscrii copilul la un curs

/ / Modificat: 2012-10-26
6 intrebari pe care sa le pui cand iti inscrii copilul la un curs

Indiferent ca este vorba despre ateliere de arta, cursuri de inot sau vreun sport, exista cateva intrebari esentiale pe care trebuie sa le pui persoanei cu care vorbesti pentru inscrierea copilului, pentru a-ti da seama daca alegerea institutiei respective este buna sau nu si in ce conditii se vor desfasura orele. Iata ce intrebari nu au voie sa lipseasca din primul interviu cu managerul institutiei!

Care sunt principalele beneficii ale cursului in dezvoltarea copilului meu?

Chiar daca inainte te-ai documentat pe internet sau printre cunostinte cu privire la beneficiile sau avantajele pe care un anumit curs le are in dezvoltarea copilului tau, intotdeauna este bine sa intrebi o persoana specializata, profesor sau instructor, care este mai in masura sa-ti raspunda la curiozitati.

Intreaba-l daca va dobandi abilitati noi, ce impact are asupra dezvoltarii lui cognitive, fizice sau sociale.

De ce echipamente are nevoie? Trebuie cumparate sau se asigura in costul cursului?

In cazul in care copilul urmeaza sa fie inscris la balet, are nevoie de opincute si costumas specific. Daca il duci la pictura, are nevoie de sevalet, pensule si vopsele etc. Orice fel de curs are nevoie de echipamentul lui.

Este important sa intrebi daca respectiva institutie asigura si echipamentul in costul cursului sau daca trebuie cumparat separat.

Pot veni la o sedinta pentru a observa cum se desfasoara cursul?

Daca vrei sa vezi cum se desfasoara o sedinta de curs, intreaba daca te poti duce acolo intr-o zi, sa participi la o ora de curs. In acest fel, vei sti la ce sa te astepti si prin ce trece copilul atunci cand frecventeaza orele respective.

Poate recupera orele pierdute sau lipsa? Care este politica in acest sens?

Orice curs la care iti inscrii copilul cuprinde un anumit numar de sedinte, impartite pe module sau nu. Exista posibilitatea ca micutul tau sa sara peste unele sedinte, din motive involuntare, care nu tin de el (de exemplu, se poate imbolnavi). Intreaba de la bun inceput, inainte sa inscrii copilul, daca orele respective se pot recupera gratis, daca se raporteaza in alt modul sau nu.

Cati copii sunt intr-o grupa?

O alta curiozitate importanta pe care trebuie sa o lamuresti este legata de numarul de copii dintr-o grupa. Cu cat sunt mai multi, cu atat profesorul de curs trebuie sa aiba grija de mai multi copii, iar micutul tau va beneficia de o atentie mai mica din partea lui.

Este mai indicat ca grupele de copii sa fie mai mici, deoarece instructorul isi poate imparti astfel atentia in mod egal si cel mic poate invata mai multe lucruri.

Pot sa cunosc profesorul sau instructorul care se va ocupa de copil?

Intreaba managerul sau directorul institutiei daca ti-ar putea spune cine se va ocupa de grupa copilului tau si daca il poti cunoaste inainte de a-l inscrie. Este important sa stii pe mainile cui lasi prichindelul si daca este o persoana profesionista sau nu.

Tu cum iti dai seama ca ai facut cea mai buna alegere atunci cand alegi un curs pentru copilul tau? Pe ce criterii il selectezi? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri copii Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre