6 activitati pe care sa le faci impreuna cu cei mici

/ / Modificat: 2021-10-27
6 activitati pe care sa le faci impreuna cu cei mici

Viata de familie îti ofera cele mai frumoase momente, iar alaturi de micutii tai poti sa traiesti sentimente de realizare si te bucuri pentru fiecare succes al lor. De-a lungul unei saptamani, nivelul de stres se poate intensifica din cauza responsabilitatilor pe care le ai, de aceea este recomandat sa planifici anumite activitati de relaxare în familie, alaturi de cei mici.

Timpul liber este destul de limitat, de aceea îti venim în ajutor cu recomandari de activitati pe care sa le faci împreuna cu cei mici, astfel încat sa creati amintiri memorabile.

1. Vizitati un anticariat

carti pentru copii

O vizita într-un anticariat ce pune la vanzare atat carti, cat si viniluri, poate fi ocazia perfecta pentru a-i cumpara celui mic nu numai volume frumos ilustrate, ci si viniluri cu povesti pe care sa le ascultati împreuna. Discurile de vinil au revenit în atentia publicului, asa ca plimba-te cu cel mic printre rafturile cu discuri de vinil din anticariat pentru a le gasi pe cele care va atrag.

2. Mergeti la un loc de joaca în aer liber

Timpul petrecut în aer liber, în special la un loc de joaca, este benefic pentru cel mic întrucat într-un astfel de parculet el îsi poate consuma energia, poate face miscare si poate socializa, în timp ce tu te vei relaxa si, cel mai important, va veti distra împreuna. Dupa o zi în care cel mic a facut multa miscare în aer liber, înainte de culcare va puteti destinde în timp ce ascultati cateva discuri de vinil, fie cu povesti, fie cu scenete, sau puteti improviza cateva jocuri de rol pe muzica pentru copii ascultata la pick-up.

3. Cititi cartile preferate

vinil povesti copii

Lectura este o activitate pe care este recomandat sa o introduci treptat în programul zilnic al copilului, întrucat ea contribuie la dezvoltarea inteligentei, a culturii generale etc. Citeste-i chiar tu celui mic, în cazul în care nu poate face singur aceasta activitate, fie înainte de culcare, fie într-un anumit moment al serii. Daca cel mic se descurca sa citeasca singur, puteti organiza serate de lectura în care fiecare membru al familiei sa citeasca din cartea favorita, iar la sfarsit de saptamana sa schimbati impresii despre ceea ce ati citit. Poti alterna lectura unei carti cu ascultarea unui vinil cu povesti astfel încat cititul sa nu devina o activitate plictisitoare pentru cel mic.

4. Mergeti la teatru si la cinema

Participarea la piese de teatru pentru copii îl va ajuta pe cel mic sa experimenteze emotii noi, sa îsi înteleaga propriile trairi si sa descopere universul fascinant al jocului pe o scena. Vizionarea unui film pentru copii la cinema este o activitate distractiva si plina de mister, mai ales dupa stingerea luminilor din sala. Pentru o mai buna gestionare a programului si a activitatilor planificate, poti merge cu cel mic la teatru si film în zilele de weekend. Cumpara însa biletele din timp!

5. Vizitati un muzeu

Aceasta activitate este potrivita tuturor copiilor, în special prescolarilor si copiilor mai mari, întrucat le ofera sansa sa descopere informatii despre cele mai importante evenimente, sau personalitati marcante ale istoriei si este o buna modalitate pentru ei sa înteleaga istoria. Poti urmari pe site-ul muzeului pe care doriti sa îl vizitati ce evenimente vor avea loc în perioada urmatoare. Numeroase muzee din capitala si din tara organizeaza frecvent activitati dedicate copiilor.

6. Activitati artistice

Pictura este cea mai la îndemana activitate prin care cei mici îsi pot dezvolta abilitatile creative, precum si imaginatia, astfel ca este recomandat sa îi încurajati sa picteze cat mai des. Creeaza împreuna cu ei tablouri pe care sa le oferiti în dar celor apropiati, ori pe care sa le expuneti chiar în casa. Online, poti gasi numeroase modele de picturi pe care sa le creezi cu cei mici. Daca nu ai înclinatii artistice pentru a realiza un tablou, cat cei mici picteaza, te poti distra confectionand propriul tau proiect hand-made.

Copiii sunt un izvor de fericire si bucurie, mai ales atunci cand petreceti timp în familie. Ajuta-l pe cel mic sa descopere în fiecare zi ceva nou si fa cu el activitati în timpul liber, care sa-l ajute sa creasca frumos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati Activitati aer liber Activitati afara

Articole recomandate

Citeste si despre