5 jocuri cu carti super distractive

/ / Modificat: 2020-07-13
5 jocuri cu carti super distractive

Cand vine vorba despre jocuri cu carti, imaginatia oamenilor pare ca nu are limite.  Pe langa cele mai cunoscute – poker clasic, poker online sau chiar blackjack, exista o multime de jocuri ce pot fi extrem de distractive si practicate in familie. Jocurile cu carti pot fi esentiale in dezvoltarea copilului tau. Pot fi practicate in familie sau doar intre copii. in orice caz, cu ajutorul lor poti dezvolta simturile si abilitatile copiilor.

Iata care sunt recomandarile noastre: 

1. Kemps - in general, acest joc este facut pentru 4 jucatori si se foloseste tot pachetul de 52 de carti. in cazul in care sunt mai multi participanti se va folosi si un al doilea pachet de carti. Daca jocul are doar 4 persoane, acestea vor fi impartite in doua echipe. Fiecare jucator va primi cate 4 carti, iar in mijloc vor fi asezate 4 carti cu fata in sus. Astfel, fiecare jucator va putea sa ia o carte de jos si sa lase alta carte in loc. Schimbul va continua pana cand nimeni nu mai vrea o alta carte de jos. Apoi, cele 4 carti de jos se strang si se aseaza alte 4. Jocul continua pana cand un membru al echipei va obtine 4 carti la fel. in acel moment, el va trebui sa-si anunte colegul de echipa fara ca adversarii sa-si dea seama, iar acesta va striga apoi Kemps. in cazul in care adversarii isi vor da seama ca a acumulat 4 carti, vor putea striga Contra Kemps. Pentru fiecare castig, echipa va primi cate o litera, incepand cu K, pana cand se va forma cuvantul Kemps.

2. Macao - E un joc clasic pe care cu siguranta ni-l aducem aminte din copilarie. Regulile jocului Macao sunt destul de simple. Se foloseste tot pachetul de carti, inclusiv cei 2 Jokeri. Fiecare jucator primeste cate 5 carti, apoi urmatoarea carte din pachet se pune cu fata in sus. Restul teancului va fi cu fata in jos. Apoi, in ordine, fiecare jucator va trebui sa adauge jos o carte de acelasi semn (inima rosie peste inima rosie, etc.) sau de aceeasi valoare/semn. in cazul in care nu are o carte de pus jos sau nu vrea sa puna, jucatorul va trage o carte noua din teanc. Cel care ramane cu o singura carte in mana va trebui sa zica "Macao", altfel va lua 5 carti. Va castiga cel care ramane fara carti in mana si jocul va continua pana cand ramane un singur jucator cu carti. La acest joc se pot da si pedepse.

3. Razboi - si pentru acest joc se foloseste intreg pachetul. Cele mai importante sunt Valetul, Dama, Popa si Asul. Toate cartile sunt impartite jucatorilor, iar acestia trebuie sa le tina cu fata in jos, in teanc. Apoi, fiecare jucator va pune prima carte cu fata in sus pe masa. Cel care pune cartea cea mai mare ia toate cartile si le pune pe teancul sau. Iar in momentul in care doi jucatori pun o carte de aceeasi valoare e vorba de razboi. in functie de valoarea cartii care a declansat razboiul, cei doi vor pune jos un anumit numar de carti. Teancul de carti strans va fi luat de cel care a pus ultima data pe masa cea mai mare carte. Castigator este cel care aduna tot pachetul de carti.

4. septica - Un alt joc al copilariei noastre pe care l-am indragit cu siguranta. Se poate juca in 2 sau 4 persoane. Din pachetul de carti se aleg 32, cele de la 7 in sus. Dupa ce acestea se amesteca, fiecare jucator primeste cate 4 carti. Apoi, in ordine, fiecare jucator va pune jos cate o carte. Daca urmatorul pune jos o carte la fel sau o carte de 7 se considera ca l-a "taiat" si poate continua. in cazul in care primul jucator va pune jos un 7 sau o carte la fel va lua toate cartile. Castiga cine are cele mai multe puncte - As sau 10.

5. Popa Prostu' - Este un joc care ii va amuza in primul rand pe copii prin prisma numelui sau. in functie de numarul jucatorilor, se va alege un anumit numar de perechi de carti complete (4 carti la fel). La acestea se adauga si un Popa. Acestea se amesteca bine si se impart jucatorilor. Cel care va avea 5 carti in mana va pune o carte pe masa, cu fata in jos. Aceasta va fi luata de urmatorul, care va lasa si el o carte jos si tot asa. Cand un jucator reuseste sa aiba 4 carti identice, trebuie sa le puna repede pe masa. Apoi, cel care ramane cu Popa in mana este "Popa Prostu'". Astfel, acesta poate primi o pedeapsa de la castigator. Copiii vor indragi cu siguranta aceste jocuri si le pot captiva atentia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri amuzante copii Jocuri amuzante copii

Articole recomandate

Citeste si despre