5 ecranizari dupa carti pentru copii

/ / Modificat: 2013-06-28
5 ecranizari dupa carti pentru copii

Ecranizarile cartilor pentru copii reprezinta o metoda sigura de a capta atentia si concentrarea micutilor. Fara a submina si subaprecia cititul si cartile, filmele facute dupa acestea ii introduc pe copii intr-un univers nou, al imaginilor. Poate ca micutii nu isi mai folosesc atat de mult imaginatia, dar au ocazia de a deprinde lectii morale de viata si de a invata imagini, culori si personaje de poveste.

alice_in_tara_minunilor

1. Alice in Tara Minunilor


Una dintre capodoperele filmelor pentru copii este productia regizata de Tim Burton, Alice in Tara Minunilor. Filmul, care-l are ca protagonist pe Johnny Depp prezinta o lume fascinanta pentru micuti sub denumirea de Tara Minunilor. Aventurile prin care trece Alice si lupta dintre bine si rau le poate servi micutilor drept o lectie morala importanta.

harry_potter

2. Harry Potter

Ecranizarea seriei Harry Potter reprezinta una dintre cele mai impresionante si indragite productii pentru copii. Micutii sunt fermecati de magia pe care actorii o aduc in fata ecranului. Povestea si aventurile lui Harry Potter si ale colegilor lui, precum si prietenia dintre Hermione si Harry ii tine cu sufletul la gura pe prichindeii care abia asteapta ca scriitoarea J.K. Rowling sa mai lanseze inca un volum pentru a-i incanta.

printesa_si_broscoiul

3. Printesa si broscoiul

Ecranizarea cartii cu acelasi nume facuta recent de Walt Disney a ajuns la inimile tuturor copiilor. Povestea de dragoste dintre Tania si printul transformat in broscoi este una impresionanta. Copiii sunt atrasi ca un magnet de aventurile pline de pericole si vraji prin care trec protagonistii.

poveste_de_craciun

4. Poveste de Craciun

Aceasta este o carte trebuie citita in fiecare an copilului in preajma Craciunului. Este o poveste clasica pentru aceasta perioada de sarbatoare, care aduce in fata bunatatea si caldura sufleteasca a unui om care a trait toata viata ca un avar. Din 2009, cartea a fost ecranizata sub regia lui Robert Zemeckis, iar micutii pot vedea cum fantomele Craciunului reusesc sa il imbuneze pe batranul Scrooge si sa faca din Craciun cea mai vesela zi din viata lui.

o_noapte_la_muzeu

5. O noapte la muzeu

Daca micutul tau deja si-a imaginat lumea animalelor care prind viata in muzeu pentru ca i-ai citit cartea, este timpul sa o vada cu ochii lui. Cele 2 parti ale filmului "O noapte la muzeu" prezinta o aventura fascinanta in universul personajelor istorice si reprezinta o lectie importanta de istorie si cultura generala pentru copilasi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme pentru copii Carti copii Imaginatie copii Educatie copii Dezvoltare copii Relaxare copii Distractie copii

Articole recomandate

Citeste si despre