Imunizarea

/ / Modificat: 2015-09-16
Imunizarea
Intrebare:

- Buna ziua ! Fetita mea are 2 ani si o luna, si de cand merge la cresa (adica de 3 luni) tuseste in continuu. Chiar daca urmeaza tratamentul prescris de medicul pediatru cu antibiotic si siropuri de tuse, dupa 3-4 zile revine la tuse. Este diagnosticata cu bronsita si nu trece nici macar o saptamana de la tratament ca revin cu ea la doctor. Multe persoane au spus ca este ceva normal in colectivitate, pana isi face imunitatea. Majoritatea copiilor tusesc la cresa. Eu ii administrez si produse pentru imunitate de genul Iumobaby si Lantigel, sau siropuri naturiste pe baza de propolis si echinaceea. Cat timp am avut-o acasa, nu am avut probleme cu ea. Dar de cand a inceput sa mearga la cresa nu stiu ce sa ma mai fac. Tuseste in special noaptea, de 2-3 ori cate 30 de minute in continuu, si nu-i trece nici daca ii dau siropuri sau apa. Deja ma gandesc sa nu o mai duc la cresa. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Va multumesc din suflet. Meri/Bucuresti

Raspuns:

Imunizarea la copiii intre 2-3 ani se face prin vaccinurile obligatorii. Imunizarea este cu atat mai importanta cu cat el va face cunostinta cu alti copii la gradinita.

Fetita dvs. nu este o exceptie. Marea majoritate a copiilor patesc la fel la inceputul cresei. Atunci fac cunostinta unii cu altii atat copiii, cat si microbii lor - nu mai spun ca e bine sa cercetati din cand in cand si parul fetitei.

Fetita dvs. nu este o exceptie. Marea majoritate a copiilor patesc la fel la inceputul cresei. Atunci fac cunostinta unii cu altii atat copiii, cat si microbii lor (nu mai spun ca e bine sa cercetati din cand in cand si parul fetitei, asa, sa nu aveti surprize...). Apoi se imunizeaza si racesc mai rar. Fenomenul se repeta, din fericire cu amploare mai mica, la intoarcerea din vacanta.



Nici antibioticele, nici produsele pentru imunitate nu va sunt de folos in cazuri din acestea. Poate ca ar merita sa veniti la un consult homeopatic, mai ales daca ati observat ca modul in care se manifesta racelile este asemanator. Daca insa tabloul manifestarilor se schimba evident de la o raceala la alta (de exemplu la ultima mai mult ii curgea nasul, pe cand acum mai mult tuseste), nici homeopatia nu va e de folos.


A nu o mai duce la cresa reprezinta o "solutie prin amanare". Va lua contact cu microbii la gradinita. Problema dvs. (si a altor multe mamici) este deci greu de rezolvat acum, dar sa ajungem la un final optimist: rabdare, peste un timp va fi mai bine!




Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei


www.doctordragomir.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunizare copii

Articole recomandate

Citeste si despre