Cum poti spori siguranta copiilor in locuinta cu ajutorul device-urilor smart

/ / Modificat: 2022-04-14
Cum poti spori siguranta copiilor in locuinta cu ajutorul device-urilor smart

Siguranta propriilor copii reprezinta o prioritate pentru parinti. Daca s-ar putea, adultii i-ar insoti la orice pas pe cei mici, pentru a se asigura ca nu li se intampla nimic rau. Datorita noilor tehnologii, parintii pot gestiona si altfel aspectul protectiei copiilor, fara a fi tot timpul langa ei si ajutandu-i in acest fel sa devina independenti. In acest articol, accentul va fi pus pe siguranta copiilor in propria locuinta.

Ce gadgeturi smart sporesc siguranta copiilor in locuinte

Potrivit expertilor de la Case-smart.ro, parintii pot sta linistiti la birou sau oriunde sunt plecati cu treaba, daca au montate in casa gadgeturi si sisteme sigure si pentru cei mici. Au fost foarte vehiculate de-a lungul timpului in mass-media cazuri in care micutii au avut de suferit din cauza ca au folosit intrerupatoare, prize si alte obiecte obisnuite din casa intr-un mod necorespunzator.
Inlocuind toate aceste produse cu unele de noua generatie, accesul copiilor va fi limitat sau va fi unul care nu-i va pune in pericol. Aceste gadgeturi sunt recomandate, in mod special:

Intrerupatoarele cu touch

Cuvintele care caracterizeaza cel mai bine acele intrerupatoare cu touch care sunt tot mai ravnite pe piata ar fi: design placut, utilitate si siguranta. Inlocuirea intrerupatoarelor clasice cu acestea aduc numeroase avantaje in orice locuinta, atat in cazul copiilor, cat si al restului familiei. Intrerupatoarele moderne sunt prevazute cu un ecran din sticla, care, printr-o simpla apasare, permite schimbarea graduala a intensitatii luminii. Mai exista si varianta controlului lor prin telecomanda, astfel ca este eliminat riscul ca micutii sa umble la ele si sa se accidenteze.

Prizele inteligente 2 in 1

Una dintre cele mai mari ingrijorari ale parintilor, de cand bebelusii lor incep sa descopere mediul in care traiesc si sa testeze diverse obiecte, este contactul acestora cu prizele. Dispozitivele smart elimina din start pericolul ca micutii sa introduca degetele sau diverse obiecte in prize, riscandu-si astfel viata. Alegand un dispozitiv format din intrerupator si priza cu rama din sticla termorezistenta, este un prim pas pentru siguranta sporita in casa. In functie de model, acesta poate fi actionat prin atingere, direct de la intrerupator on/off, printr-o aplicatie de pe smartphone sau prin controlul vocal cu Amazon Alexa si Google Home. 

Senzor si detector de gaz

Un astfel de dispozitiv are rolul de a detecta concentratiile ridicate de gaz dintr-un anumit spatiu. Familia va fi informata in cazul in care senzorul va inregistra o scurgere de gaz (fie gaz natural, fie gaz petrolier lichefiat) in locuinta. De multe ori, copiii de varste mai mari sunt singuri in locuinta si nu au capacitatea sa sesizeze un astfel de pericol, dar senzorul alarmeaza parintii prin „Push notification” in cazul unei concentratii anormale de gaz, declansand si o alarma acustica.

Camera de supraveghere smart

O camera de supraveghere nu ar trebui sa lipseasca din locuintele in care sunt copii, indiferent ca este vorba de o casa inteligenta sau de una traditionala. Prin intermediul ei, parintii pot sti de la distanta ce se intampla cu copilul sau copiii lor, indiferent ca acestia sunt mai mari si sunt singuri in casa/apartament sau ca sunt mai mici si se afla in grija bunicilor sau a bonelor. O astfel de camera smart trimite alerte pe telefonul mobil cand apare ceva neobisnuit in raza sa de actiune. De asemenea, unele modele permit ascultarea sau initierea unui dialog direct de pe telefon.

In concluzie, siguranta copiilor este mult amplificata in casele in care exista dispozitive smart specifice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre