Cum ne ferim copiii de muscaturile de capusa si intepaturile de tantari?

/ / Modificat: 2019-04-16
Cum ne ferim copiii de muscaturile de capusa si intepaturile de tantari?

Odata cu sosirea primaverii, incepe si distractia in aer liber pentru copii. Iesiri la picnic, in parc sau calatorii, copiii adora sa petreaca timp in natura.

Primavara este insa si sezonul in care apar capusele si tantarii. Mare atentie la aceste insecte, deoarece pot transmite numeroase virusuri sau boli. Din acest motiv, este foarte important sa ii protejam pe copii atunci cand petrec timp in natura.

Tantarii si capusele pot transmite boli destul de grave copiilor nostri, de la febra galbena si malarie, pana la temuta boala Lyme, cauzata de muscatura de capusa. Aceasta a trimis anul trecut in sectiile de boli infectioase zeci de romani, in special copii.

Cum putem preveni muscaturile de capusa si intepaturile de tantari:

  • Montati plase pentru tantari la ferestre si usi pentru a tine tantarii departe;
  • Evitati plimbarile seara pentru a limita expunerea la intepaturile de tantari;
  • Ca sa nu fie intepati de tantari, este recomandat ca cei mici sa doarma inveliti si imbracati in pijamalute subtiri, cu maneci lungi.
  • Pentru prevenirea muscaturilor de capuse, cea mai buna solutie este sa evitam expunerea in zonele preferate de capuse: zone cu iarba inalta, tufisurile, zonele impadurite sau aflate in paragina, napadite de buruieni.
  • In zonele de risc purtati haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introdusi in sosete cu textura mai deasa. Alegeti pantofi deschisi la culoare, fara orificii sau decupaje.
  • Examinati copiii la intoarcerea de la locurile de joaca.
  • Capusele pot ramane pe haine, asa ca daca totusi cei mici s-au jucat in astfel de zone, dupa ce ati ajuns acasa, lasati-i sa isi dea jos hainele in afara casei sau in baie si bagati-le imediat la spalat.
  • Folositi un spray repelent impotriva intepaturii/ muscaturii de tantari, capuse, tauni.

SantaDerm ParasiteS Spray si Roll On repelent impotriva tantarilor si capuselor - sunt produse biocide repelente, cu ingredient activ vegetal, destinate respingerii tantarilor (Culex pipiens) si capuselor (Lxodes ricinus). Ambele produse contin ca ingredient activ Citriodiol, un produs natural, care este extras dintr-o specie de Eucalipt (Eucaliptus citriodora).

Timpul de actiune este de 6-8 ore, timp care a fost stabilit in urma efectuarii testelor de eficacitate pe produse. SantaDerm ParasiteS Spray si Roll On pot fi folosite si pentru copiii incepand cu varsta de 3 luni.

Spray-ul se aplica pe piele, haine sau suprafete de la o distanta de aproximativ 20-25 cm, iar durata de eficienta este de 6-8 ore.

Pentru protejarea celor mici de bolile transmise de tantari si capuse, acestia nu trebuie izolati in casa, fara acces in parcuri sau gradini, mai ales ca miscarea in aer liber incurajeaza o dezvoltare fizica si psihica sanatoasa. Dar daca tinem cont de aceste sfaturi esentiale, niciun membru al familiei nu va avea de suferit din cauza insectelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intepaturi tantari Capuse

Articole recomandate

Citeste si despre