Cat de sigura este oja pentru copii. Ce contine aceasta

/ / Modificat: 2022-09-18
Cat de sigura este oja pentru copii. Ce contine aceasta

Este amuzant să aplicați ojă pe unghiile mici ale bebelușilor.  Cu toate acestea, ar trebui să se ia în considerare dacă luciul de unghii este sigur pentru bebeluși și dacă există lacuri de unghii exclusiv pentru bebeluși?

Este recomandat să folosești lacuri de unghii non-toxice și sigure pentru bebelușul tău. Majoritatea lacurilor și vopselelor de unghii standard pentru adulți pot conține substanțe chimice care sunt dăunătoare pentru bebeluși.

Este sigur să vopsești unghiile bebelușilor?

Siguranța lacului de unghii pentru bebeluși depinde de ingredientele sale. Oja de unghii standard ar putea conține ingrediente cum ar fi toluenul, care sunt toxice și ar putea cauza o serie de probleme, inclusiv cele care afectează sistemul nervos. Printre alte ingrediente potențial dăunătoare prezente se numără plastifianții, agenții de întărire și solvenții.

Bebelușii au tendința de a-și duce mâinile la gură,crescând riscul de ingestie accidentală a lacului de unghii și a substanțelor chimice nocive din acesta. Unele substanțe chimice ale lacului de unghii, cum ar fi formaldehida, pot provoca chiar reacții alergice, cum ar fi dermatita de contact. Prin urmare, oja de unghii destinată adulților este potențial nesigură pentru copil.

Dacă doriți să folosiți ojă de unghii, puteți lua în considerare cele făcute special pentru bebeluși. Aceste lacuri de unghii sunt non-toxice, au un miros blând, nu conțin substanțe chimice agresive și au o compoziție pe bază de apă. De asemenea, nu conțin, de obicei, potențiali alergeni, cum ar fi glutenul, soia și subprodusele de origine animală.

Când poți picta unghiile bebelușului tău?

Puteți picta unghiile bebelușului după ce acesta a încetat obiceiul de a-și suge degetele mari și mici pentru a reduce riscul de ingerare accidentală a lacului de unghii, adica intre 2-4 ani. De asemenea, este probabil ca micuții între aceste vârste să înțeleagă mai bine instrucțiunile și, astfel, pot înțelege că oja de unghii este doar pentru uz extern. Așadar, este recomandat să evitați vopsirea unghiilor până după ce copilul dumneavoastră trece de pragul de doi ani.

Când poți picta unghiile de la picioare ale bebelușului tău?

Deoarece unghiile de la picioare sunt mai greu de atins, este posibil ca unii bebeluși să nu le sugă deloc. Bebelușii care sug la unghiile de la picioare pot înceta să mai facă acest lucru până la vârsta de 12 luni. Supravegheați-vă bebelușul pentru a vedea când încetează să își mai sugă unghiile de la picioare. Odată ce o fac, le puteți aplica ojă pe unghiile de la picioare.

Substanțe chimice ale lacului de unghii care ar putea fi toxice pentru bebelușul tău

O ojă de unghii destinată adulților ar putea conține mai mulți compuși toxici. Următoarele sunt câteva dintre substanțele chimice notabile potențial dăunătoare prezente adesea în oja de unghii standard.

Toluen: Este solventul și stabilizatorul cel mai frecvent utilizat în lacurile de unghii. Expunerea pe termen lung la toluen ar putea duce la probleme respiratorii și la tulburări ale sistemului nervos și probleme de dezvoltare (1). Expunerea chiar și la cantități infime din acest compus poate induce dureri de cap și amețeli.

Ftalat de dibutil (DBP): DBP este un agent emulsionant inodor care asigură consistența fluidă a lacului de unghii. Este considerat cancerigen, iar expunerea prelungită la această substanță chimică poate crește riscul de afecțiuni hepatice și renale.  De asemenea, a fost asociat cu probleme de reproducere. Substanța chimică este interzisă în mai multe țări.

Formaldehida: Este adesea adăugată la oja de unghii pentru a ajuta la întărirea acesteia. Formaldehida previne, de asemenea, descuamarea lacului de unghii uscat. Această substanță chimică este considerată cancerigenă (cancere nazale și pulmonare) și este un iritant pentru ochi și tractul respirator. De asemenea, poate duce la iritații ale pielii.

Camfor: Oferă lacului de unghii un aspect lucios pentru o perioadă lungă de timp. Compusul este considerat o toxină neurologică. Ingestia chiar și a unor cantități mici de compus ar putea crește riscul de dezorientare și convulsii în rândul bebelușilor.

Fosfat de trifenil (TPHP): Este adăugat în oja de unghii ca plastifiant, care este un compus care menține oja de unghii groasă, dar fluidă. Compusul ar putea crește riscul de alergie cutanată la contactul cu pielea. De asemenea, ingestia accidentală poate afecta ficatul, rinichii și sistemul nervos.

Ftalați: Aceștia sunt adăugați ca plastifianți în lacurile de unghii. Compusul ar putea provoca iritații ale pielii și poate afecta negativ diverse organe, cum ar fi ficatul, rinichii și plămânii.

Lacurile de unghii destinate bebelușilor nu conțin acești compuși și sunt, prin urmare, sigure. Cu toate acestea, verificați ingredientele de pe flaconul de lac de unghii. Puteți chiar să contactați producătorul lacului de unghii pentru bebeluși pentru a afla mai multe despre ingredientele specifice ale produsului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii

Articole recomandate

Citeste si despre