Trucuri simple pentru siguranta copilului in masina

/ / Modificat: 2013-09-11
Trucuri simple pentru siguranta copilului in masina

Afectiunile cu care se pot confrunta cei mici in copilarie sunt nenumarate, iar parintii trebuie sa fie in permanenta in alerta. Problemele de sanatate nu sunt insa singurele motive de ingrijorare ale parintilor. Accidentele rutiere si siguranta copilului in masina sunt alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand calatoresti cu cel mic.

Exista insa numeroase masuri pe care le poti lua pentru a mari siguranta copilului in masina. De asemenea, trebuie sa folosesti corect centurile de siguranta din masini.

Iata mai jos cateva sfaturi de care sa cont atunci cand calatoresti cu cel mic:

Foloseste intotdeauna scaune speciale pentru copii

Incepand cu primul drum al copilului, de la maternitate spre casa, este indicat sa folosesti un scaun special pentru copii. Nu renunta la acest scaun oricat de inconvenabil este pentru tine. Cel mic va fi in acest fel in siguranta pe toata durata calatoriei.

Alege scaunul potrivit

art_1_scaun_auto_bebelusAi grija sa cumperi scaunul potrivit copilului tau, in functie de varsta si greutatea lui. Copiiii foarte mici trebuie sa stea in scaune de masina orientate cu privirea in spatele masinii.

Oasele care protejeaza maduva spinarii sunt inca in formare si deocamdata spatele poate absorbi cel mai bine eventualele socuri.

Pozitionarea cu fata inainte este contraindicata deoarece in eventualitatea unui impact, capul, mai greu in raport cu corpul decat in cazul adultilor, este propulsat inainte de forta socului. Astfel, copilul este supus unor riscuri majore pentru zona cervicala.

Dupa varsta de doi ani, copilul poate sta pe un scaun pozitionat cu privirea inainte. De altfel, pana la varste mai inaintate, copilul poate sta pe scaune mai inalte.

Citeste bine instructiunile. Toate scaunele speciale de masina pentru copii trebuie instalate si folosite corect. Citeste foarte bine instructiunile de instalare si asigura-te ca cel mic va fi in siguranta.

Protejeaza copilul

art_centrura_siguranta1Atunci cand instalezi un scaun pentru bebelusi, este foarte important sa folosesti masuri de siguranta suplimentare. De exemplu, mai poti achizitiona si perne care sa protejeze gatul si capul bebelusului.

Foloseste corect centurile de siguranta

Atunci cand calatoresti cu cel mic, este foarte important sa folosesti corect toate centurile de siguranta. Copilul trebuie asigurat foarte bine, insa, in acelasi timp, trebuie sa poatea respira in voie, fara sa fie constrans.

Supravegheaza copilul in permanenta

Atunci cand calatoresti cu cel mic este indicat sa il supraveghezi pe toata durata drumului. De asemenea, este indicat sa nu circuli singura, doar cu bebelusul in masina. Pentru a-l supraveghea mai bine poti instala in masina o oglinda suplimentara sau ii poti da o jucarie cu oglinda, cu care sa se joace pe toata durata drumului.

Nu hrani copilul in masina

Atunci cand calatoreste pentru o perioada mai lunga de timp, este indicat sa planifici din timp mesele celui mic, astfel incat sa eviti sa il hranesti in timpul mersului. Asigura-te ca inainte de a pleca la drum micutul este satul. In acest fel exista sanse foarte mari ca el sa doarma o buna parte din drum.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masina Siguranta Calatorie Scaun de masina Siguranta copil Trucuri calatorie copii

Articole recomandate

Citeste si despre