Cum alegi jucariile potrivite pentru copilul tau?

/ / Modificat: 2022-06-27
Cum alegi jucariile potrivite pentru copilul tau?

Atunci cand vine vorba despre alegerea jucariilor potrivite pentru un copil, lucrurile par a fi destul de complicate. Chiar si asa, le poti simplifica daca vei tine cont de anumite criterii, precum varsta, abilitatile pe care le dezvolta si preferintele copilului.

De cele mai multe ori, in magazinele de jucarii online produsele sunt ordonate dupa varsta, astfel ca timpul dedicat research-ului se simplifica destul de mult. Spre exemplu, la categoria jucariilor pentru bebelusi nu vei gasi jucarii care cuprind piese mici, intrucat copilul tinde sa le bage in gura si le poate inghiti.

Un alt lucru de interes pentru parinti consta in alegerea unor jucarii care contribuie la dezvoltarea abilitatilor. tinand cont de acest criteriu iti vom face si noi o serie de recomandari utile care te vor ajuta sa alegi mereu jucariile potrivite care starnesc interesul celor mici.

Jocurile de construit

Copiilor mici le place sa construiasca, sa strice, sa desfaca si sa reasambleze astfel ca toate jocurile de construit, blocurile din lemn si jocurile lego sunt foarte utile. Acestea ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte imaginatia si sa dezvolte noi abilitati de rezolvare a problemelor. Mai mult decat atat, jocurile de construit favorizeaza gandirea logica. Jocurile lego constau in imbinarea unor piese care au diverse forme, dimensiuni si culori si incurajeaza dezvoltarea abilitatilor motorii fine si a creativitatii. Acestea fac parte din categoria jocuri de indemanare de la EvaWoodToys.

Animalele din lemn

O colectie de animale fabricata din materiale rezistente care cuprinde animale domestice, animale salbatice si dinozauri ii vor face instant pe cei mici sa petreaca ore in sir in compania lor. Prin intermediul imaginatiei, cei mici vor realiza ferme de animale, gradini zoologice si propriile rezervatii.

Bucatarii de jucarie si alte instrumente

Celor mici le place sa-si imite parintii, iar etapa aceasta apare in jurul varstei de 3 - 4 ani. Astfel, pentru a incuraja acomodarea buna cu mediul si pentru a-i face sa se simta confortabil facand acest lucru le poti oferi o bucatarie de jucarie cu ustensile, telefoane de jucarie, chei de jucarie sau alte instrumente de tamplarie, design si creatie.

De asemenea, potrivit pentru copii si dezvoltarea lor sunt si gama de jucarii de tras si impins din lemn. Acestea sunt printre primele oferite in primul an de viata deoarece favorizeaza dezvoltarea motricitatii. Elementele de arta, instrumentele muzicale, jocurile tip puzzle, papusile si masinutele sunt de asemenea indicate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii care dezvolta creativitatea

Articole recomandate

Citeste si despre