5 activitati sportive care ii ajuta pe copii sa fie mai flexibili

/ / Modificat: 2021-08-23
5 activitati sportive care ii ajuta pe copii sa fie mai flexibili

Exercitiile de flexibilitate ii ajuta pe copii la mentinerea si imbunatatirea conditiei fizice. Cu cat au mai multa flexibilitate, cu atat vor putea efectua miscari de amplitudine mai mare, implicand muschii, articulatiile si alte structuri ale corpului.

Flexibilitatea corpului se pierde in timp daca nu se efectueaza regulat exercitii in acest sens. Tocmai de aceea, este important ca micutii tai sa efectueze xercitii de flexibilitate inca de la varste fragede. In acest fel corpul se va mentine sanatos si flexibil pentru o lunga perioada de timp.

De ce sunt importante exercitiile de flexibilitate pentru copii

Obiectivul principal al acestor exercitii este acela de a mentine aceasta capacitate fizica in timp. De multe ori insa, copiii nu sunt atrasi de sport, dar este esential sa ii motivezi sa faca sport. Prin urmare, trebuie sa alegi exercitii atractive care sa le placa. Iata care sunt cele mai bune activitati sportive pentru cresterea flexibilitatii.

1. Yoga pentru copii

Yoga este una dintre cele mai vechi discipline sportive din lume. Yoga pentru copii se concentreaza pe efectuarea diferitelor posturi ale corpului. Pe langa faptul ca le ofera copiilor flexibilitate si ajuta la dezvoltarea masei musculare, yoga are multiple beneficii. Aceasta este o activitate care ajuta la relaxare si la eliminarea stresului. In plus, ajuta la cresterea capacitatii de concentrare, dar si la un echilibru mai bun.

2. Dans

Dansul este indragit de aproape toata lumea. Prin urmare este o forma de miscare distractiva pentru copii, dar care ajuta la dezvoltarea musculaturii si la o mai buna flexibilitate corporala. Pentru asta insa, este important ca micutii sa efectueze mai multe stiluri de dans, pentru a putea lucra mai multe grupe musculare. Diferite dansuri inseamna diferite miscari.

In plus, prin dans nu se dezvolta doar flexibilitatea ci si forta, rezistenta si agilitatea.

3. Inot

Inotul este un sport cu multiple beneficii. Cresterea flexibilitatii este unul dintre ele. In plus, cui nu-i place o balaceala in apa?

Inotul solicita mai mult masa musculara si articulatiile, deoarece rezistenta pe care o ofera este mai mare decat cea a aerului. Pe de alta parte inotul necesita miscarea diferitelor parti ale corpului in acelasi timp. Cu toate acestea, poata parea un sport mai usor de practicat decat altele.

4. Exercitii specifice de stretching

Pentru a imbunatati flexibilitatea, este necesar, de asemenea, ca micutii sa efectueze exercitii de stretching. Acestea trebuie sa fie specifice fiecarei grupe musculare pentru a activa toti muschii corpului si toate incheieturile. Exercitiile de stretching pot fi efectuate ca atare sau sunt cele care se efectueaza la inceputul si la finalul unui antrenament. Insa, de multe ori, cele incluse in alte antrenamente sunt insuficiente pentru cresterea flexibilitatii.

Avantajul este ca pe internet poti gasi o multime de exercitii de stretching pe care le poti efectua alaturi de copil, acasa.

Articole recomandate

Citeste si despre