Copilul refuza sa mearga la gradinita. Ce faci?

/ / Modificat: 2016-08-02
Copilul refuza sa mearga la gradinita. Ce faci?

Copilul refuza sa mearga la gradinita. Ce faci?

Refuzul constant al copilului de a merge la gradinita incepe sa te scoata din minti. Orice i-ai spune, acesta pare sa-l fi luat pe "nu" in brate. Nu incerca sa il fortezi sa mearga impotriva vointei lui. Afla cauzele si "trateaza-le" si arata-i avantajele de a merge la gradi!

Peste tot in lume copiii refuza sa mearga la gradinita sau scoala din foarte multe motive. Cu cat sunt mai mici, cu atat copiii sunt mai putin dornici sa plece de acasa si sa mearga intr-o astfel de institutie.

Afla cauzele care stau in spatele refuzului categoric

Acesta este cel important truc in a-l ajuta pe copil sa revina la ganduri mai bune si sa mearga la gradi. Chiar daca e micut si poate nu reuseste sa verbalizeze toate sentimentele sau emtoiile ori problemele cu care se confrunta, vorbeste cu el despre motivele pentru care nu vrea sub nicio forma sa mearga.

comunicare-mama-copil_3

La aceasta varsta, majoritatea copiilor se confrunta cu asa-numita anxietate sau frica de separare. Aceasta se manifesta din cauza fricii, nesigurantei si tristetii de a se separa de persoanele dragi (bona, bunica, parinti).

Altii pot avea probleme sau conflicte cu unii dintre copiii de acolo sau chiar cu o educatoare. Vorbeste despre problemele pe care le are si ajuta-l sa se exprime!

Spune-i exact ce asteptari ai de la el

Unii copii refuza si din rasfat sau din dorinta de a atrage atentia sau de a te sfida. De aceea, este important sa impui reguli si limite si sa ii explici clar ce asteptari ai de la el. Explica-i ca uneori trebuie sa facem anumite lucruri, chiar daca nu ne place foarte tare.

Prezinta-i si partea amuzanta a gradinitei

gradinita_copii_1

Este important ca cel mic sa asocieze gradinita cu o activitate distractiva. Altfel, nu va fi interesat. Gandeste-te la cateva jocuri sau activitati care-l pasioneaza si spune-i ca multe dintre ele pot fi facute si acolo. El nu trebuie sa vada gradinita ca o locatie unde primeste numai ordine si teme de facut.

Arata-i ca statul acasa nu este mai placut

Lasa-l sa nu mearga la gradinita 2-3 zile. Dar in orele in care ar fi trebuit sa fie acolo restrictioneaza-i accesul la lucrurile si jocurile preferate. Traseaza limite si stabileste reguli foarte clare - nu merge la gradinita, nu are acces la jocul video sau la jucaria favorita. El va prefera mereu sa stea acasa daca e lasat sa faca ce vrea, dar daca petrecutul timpului acasa incepe sa nu ii mai placa, poate se va razgandi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anxietate separare copii Frica copii Reguli copii Limite copii Gradinita copii

Articole recomandate

Citeste si despre