5 printese din povesti, modele de urmat pentru fetita ta

/ / Modificat: 2012-02-07
5 printese din povesti, modele de urmat pentru fetita ta

Exista printese, din povestile clasice pentru copii, care au mai multe de oferit decat un aspect fizic impecabil si servesc drept exemplu de urmat pentru micuta ta!

Belle (Frumoasa si Bestia)

Belle

Dincolo de frumusetea acaparanta a lui Belle, sufletul cald si iubitor ii este cel mai frumos atu.

Sa vezi sufletul omului, dincolo de aspectul lui fizic, asa cum printesa a vazut in "Bestie", este o calitate esentiala pe care micuta ta o poate invata, mai ales intr-o epoca in care se pune atat de mult accent pe aspectul fizic si mai putin pe alte calitati ale unui om.

Jasmine - Alladin

Jasmine-aladdin

Frumoasa, frumoasa, dar si independenta si determinata. Aceasta e lectia de viata pe care printesa Jasmine o "preda" tuturor fetitelor.

Desi i s-a oferit totul pe tava si a avut parte de tot ce a fost mai bun, Jasmine tot a vrut sa isi ia viata in propriile maini si sa demonstreze ca poate mai mult, ca are potential, si ca nu este doar o fata rasfatata si bogata si atat.

Aurora (Frumoasa din Padurea Adormita)

Aurora

Un suflet cald si prietenos, Aurora este printesa care serveste drept exemplu de bunatate si gingasie. Mereu dornica sa sara in ajutorul tuturor si sa-si imparta dragostea si afectiunea cu cei dragi (animalele), ea devine o personalitate exemplara pentru fiica ta.

Las-o pe micuta ta sa admire aventurile frumoasei printese, discutand totodata pe marginea calitatilor pozitive pe care le are aceasta printesa de poveste. Sunt lectii binevenite in dezvoltarea copilului tau!

Raspunzel (Tangled)

Rapunzel

Adorabila Raspunzel este un exemplu puternic de incredere in sine si determinare.

Cu discernamant propriu si cu increderea ca nimic nu ii poate sta in cale daca isi propune ceva, printesa este un exemplu de vointa si putere, care ar trebui sa domine personalitatea oricarei fetite. Este stapana asupra propriei vieti si asupra deciziilor pe care le ia si isi croieste drumul pe care si-l doreste in viata, ceea ce este o calitate importanta pe care o poate prelua, treptat, si fetita ta.

Alba ca Zapada

alba-ca-zapada

Modestia si curajul care caracterizeaza aceasta printesa clasica a povestilor pentru copii sunt coplesitoare. Satula de faradelegile si rautatea mamei vitrege, Alba ca Zapada decide, impinsa de curaj si incredere, sa isi continue viata dincolo de portile vitrege ale castelului, in speranta ca astfel isi va gasi fericirea.

Desi se trage dintr-o familie instarita si este de vita nobila, Alba ca Zapada nu se sfieste sa munceasca cot la cot cu cei 7 pitici pe care-i intalneste in cale si care o gazduiesc in casa lor.

Schimbarile sunt de bun augur in viata oricarei persoane, iar miscarile pe care frumoasa cu fata alba ca zapada si parul negru ca abanosul le-a facut s-au dovedit a fi benefice, deoarece in acest fel si-a cunoscut printul si a trait fericita pana la adanci batraneti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti copii Lectii viata copii Dezvoltare copii

Articole recomandate

Citeste si despre