Cum ajutam o mama coplesita de crizele de furie ale copilului ei, in public

/ / Modificat: 2018-03-15
Cum ajutam o mama coplesita de crizele de furie ale copilului ei, in public

Daca copilul tau a trecut de varsta de doi ani, fie ca acum are zece ani sau douazeci si cinci, atunci cu siguranta iti aduci aminte de crizele lui de furie, manifestate in public.

Copiii pot face crize de furie in orice loc

La cumparaturi, in autobuz sau in fata scolii, iti amintesti momentul acela cand ai incercat sa ii vorbesti pe un ton dulce si intelegator pentru a opri o criza iminenta sau macar pentru a o scurta? Si cu siguranta, iti aduci aminte cel putin o intamplare cand a trebuit sa renunti la scopul pentru care te aflai intr-un loc public, doar ca sa te poti retrage impreuna cu cel mic, pentru a-l calma si a pune capat crizei de furie.

Cum ajuti o mama cand copilul face o criza de furie in public

Ca mama, ai vazut alte mame luptandu-se cu aceleasi sentimente de frustrare, neputinta si suparare, atunci cand copiii lor au o criza de furie in public, dorindu-ti sa poti ajuta intr-un fel sau altul. Dar ce poti face sa ajuti o mama coplesita de crizele de furie ale copilului ei, in public?

Evalueaza situatia pentru a determina daca implicarea ta ar putea ajuta sau intreaba

Este de apreciat daca iti oferi ajutorul cu ceva anume, care sa usureze situatia fie pentru mama, fie pentru cel mic; chiar daca mama va refuza ajutorul tau, cu siguranta iti va aprecia oferta.

Daca intervii, prezinta-te in calitatea ta de parinte, bunic, matusa, in astfel de situatii, mama in cauza vrea sa stie ca cineva cu experienta interactioneaza cu copilul ei

Fa gesturi de bunatate atunci cand este posibil

Tine o usa deschisa ca mama si copilul sa intre sau sa iasa dintr-un spatiu public sau inapoieaza cosul de cumparaturi pentru ca ea sa se poate concentra asupra copilului. Cumpara-i cafeaua aceea pentru care statea la coada atunci cand s-a declansat criza de furie a celui mic; fii sigura ca are nevoie de ea, mai mult ca niciodata si cu siguranta va aprecia gestul!

Priveste-o cu empatie si incurajeaz-o

Orice gest de compasiune este apreciat intr-un astfel de moment

Actioneaza fara ezitare daca cel mic este in pericol de a se accidenta

In timpul crizelor de furie cei mici pot face gesturi care ii pun in pericol. Unii pot fugi in strada, spre masini. Altii se pot tranti sau pot alerga haotic. Orice incercare de a stopa un accident va fi apreciata de o mama care nu stie ce sa mai faca.

Ce nu trebuie sa faci

Nu incerca sa vorbesti sau sa atingi copilul fara permisiunea mamei; nu stii prea multe despre ce cauzeaza criza de furie.

Nu presupune niciodata ca te poti descurca mai bine decat mama lui sa gestionezi o astfel de situatie. Nu ii da sfaturi despre ce ar trebui sa faca; deja face tot ce ii sta in putinta pentru a gestiona criza de furie a copilului ei.

Nu incerca sa ajuti inainte de a intreba daca iti este permis sa faci asta, adultii sunt si ei reticenti cand este vorba de straini.

Nu ii oferi copilului ceva dulce pentru a aplana situatia; i-ai ingreuna mamei situatia fara a fi necesar.

Nu sta pur si simplu sa te holbezi. Nimeni nu vrea spectatori atunci cand copilul lor sufera.

Crize de acest gen sunt frecvente asa ca daca nu poti ajuta in mod util cu ceva, este mai bine sa zambesti cu intelegere si sa iti vezi de treaba.

Articole recomandate

Citeste si despre