Greseala care iti poate pune in pericol copilul cand sta in scaunul de masina

/ / Modificat: 2019-01-23
Greseala care iti poate pune in pericol copilul cand sta in scaunul de masina

Cand pui copilul in scaunul de masina nu trebuie sa fie imbracat cu geaca groasa. Poate fi o gresela cu urmari grave.

Jurnalistul de investigatie al NBC, Jeff Rosen, a desfasurat un experiment intr-un centru de testare al masinilor, prin care arata cum poate fi copilul tau in pericol, daca poarta o haina groasa cand sta in scaun. Ai impresia ca centura il protejeaza in caz de accident, dar nu este asa.

Ce arata experimentul

Experimentul a fost facut cu ajutorul unui manechin copil, imbracat intr-o haina groasa, care parea ca este bine legat cu centura. Apoi a urmarit ce se intampla cu papusa la un impact ce are loc la o viteza de 58km/h. Aceasta a alunecat din geaca si s-a lovit cu capul de picioare.

Acest lucru se intampla pentru ca centura este larga, atunci cand o prinzi peste o geaca groasa, iar la o frana brusca, chiar si la o viteza legala in oras, aceasta nu tine pe loc corpul copilului si zboara din scaun.

Specialistii spun ca regula de baza atunci cand pui micutul in scaunul masinii este sa poarte haine de interior, cum ar fi o bluza sau un pulover, nu geci groase.

"Decat sa-l lasi imbracat cu geaca, mai bine il invelesti cu ea pentru a se simti confortabil. Sau poti folosi o patura," recomanda reprezentantii centrului de testare al masinilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta Scaun auto copii

Articole recomandate

Citeste si despre