Cum alegi scaunul de masina perfect pentru copilul tau

/ / Modificat: 2022-02-15
Cum alegi scaunul de masina perfect pentru copilul tau

Un scaun de masina este, probabil, principala achizitie pe care o veti face pentru copilul dumneavoastra, asa ca asigurati-va ca il alegeti pe cel potrivit pentru dumneavoastra in calitate de parinte, este important sa alegeti un scaun auto care sa se potriveasca cu copilul dumneavoastra, dar care sa se potriveasca si in vehiculul dumneavoastra. 

Cel mai bine ar putea fi un scaun mai ușor sau un scaun cu o baza care sa ramana in vehicul.Un scaun care se inclina pe spate ar putea fi mai confortabil pentru copilul dumneavoastra si l-ar putea ajuta sa doarma.

Exista diferite scaune pentru vehicule disponibile si alegerea celui potrivit poate fi dificila.Trebuie sa alegeti dimensiunea, directia si stilul potrivite pentru copilul dumneavoastra si pentru vehicul.

 

Cum sa alegeti un rapel potrivit:


Puii de diferite dimensiuni si varste au nevoie de diferite tipuri de dispozitive de retinere sau scaune pentru vehicule. Aceasta include scaunele cu fata spre spate, cu fata spre fata si de rapel. Initial, asigurati-va ca este protejat si ca este in conformitate cu orientarile in ansamblu.

Cea mai eficienta metoda de a alege un loc de promotor: 

Copilul dumneavoastra trebuie sa aiba mai mult de 40 de kilograme pentru a utiliza un scaun inaltator. Capul copilului dvs. ar trebui in orice caz sa fie asigurat impotriva loviturii de bici. Asigurati-va ca scaunul inaltator sau rezematoarea de cap a vehiculului ajunge deasupra urechilor sale atunci cand foloseste scaunul inaltator. Un cost mai mare nu inseamna ca scaunul este mai sigur sau ca se potriveste mai bine. 


Puncte de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un scaun inaltator:



1.
Pentru a utiliza un scaun inaltator, trebuie sa aveti o centura subabdominala si o centura de umar. 

2.Copilul dumneavoastra trebuie sa aiba mai mult de 40 de kilograme pentru a utiliza un scaun inaltator. 

3. In orice caz, capul copilului dumneavoastra ar trebui sa fie protejat impotriva loviturii de bici. 

4. O valoare ridicata nu inseamna ca scaunul este mai sigur sau ca se potriveste mai bine

 
 


Compozitia scaunului inaltator:

Scaunul de siguranta pentru copii este fabricat din polipropilena, un plastic extrem care se indoaie sub tensiune si nu se rupe in mod eficient, asa cum se intampla cu alte materiale plastice.

Cerinte privind scaunul inaltator:

Un copil mai mic de 3 ani ar trebui sa fie asezat intr-un scaun de bunastare booster, iar pana la varsta de 8 ani copilul ar trebui sa fie intr-un booster sau un scaun de siguranta, Înălțător Sparco F100K este potrivit pentru copiii mai mari.In cazul in care airbagul este dezactivat, copiii care au un scaun corespunzator pot sta pe scaunul din fata.



Instalarea scaunului inaltator:


Scaunele inaltatoare ar trebui sa fie introduse in mod constant pe bancheta din spate a unui vehicul, niciodata pe scaunul din fata. Cea mai buna zona pentru un scaun inaltator este in centrul banchetei din spate a unui vehicul, atata timp cat acesta se potriveste in mod corespunzator acolo.Cu toate acestea, daca vehiculul dvs. are doar o centura de siguranta in partea din mijloc a scaunului din spate, introduceti scaunul inaltator pe partea dreapta sau stanga. 

In cazul in care nu puteti introduce un scaun inaltator in centrul banchetei din spate, alegeti partea (dreapta sau stanga) care va va permite sa va vedeti cel mai bine copilul de pe scaunul soferului. Folositi orice inchizatoare sau ghidaje pe care le poate avea dispozitivul de rapel. Cand scaunul inaltator este introdus in mod corespunzator, puneti copilul sa se aseze in el (in timp ce vehiculul nu se misca) pentru a garanta o potrivire buna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun auto copii Siguranta bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre