Sfaturi esentiale de care sa tii cont atunci cand calatoresti cu bebelusul

/ / Modificat: 2018-06-27
Sfaturi esentiale de care sa tii cont atunci cand calatoresti cu bebelusul

Daca iti faci planuri sa calatoresti cu bebelusul, este posibil sa iti faci multe griji si sa fii stresata de cum va decurge aceasta calatorie pentru ca sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul si asta inainte chiar de a pleca de acasa. Trebuie sa ai grija in mod deosebit ca bebelusul tau sa se simta confortabil si in siguranta pe parcursul intregii calatorii, pentru ca nimanui nu ii place sa calatoresca cu un bebelus agitat si plangacios.

Unii parinti evita sa plece in calatorie cu bebelusul, preferand sa astepte pana cand acesta este mai mare, insa nu intotdeauna ai acesta optiune si uneori chiar trebuie sa mergi si cu el in calatorie, asa ca iata de ce sfaturi sa tii cont atunci cand acest lucru se intampla:

Echipamentul pentru siguranta bebelusului

Scaunelul de masina

In primul si in primul rand, va trebui sa cumperi un scaunel pentru masina, fara nicio indoiala; nu numai ca este obligatoriu din punct de vedere legislativ aproape peste tot in lume, dar indiferent daca calatoresti cu masina sau cu avionul, nu vei putea sa tii bebelusul in brate tot timpul, mai mult, daca vei calatori cu masina, bebelusul ar trebui sa stea in scaunel tot drumul, pentru siguranta sa.

Caruciorul

Un carucior de calatorie s-ar putea sa va salveze, in functie de unde mergeti in calatorie; unele modele de carucioare sunt compacte si pliabile, ceea ce face usor sa le depozitezi in portbagajul masinii. Daca urmeaza sa mergeti mai mult pe jos in aceasta calatorie, atunci caruciorul este echipamentul ideal pe care sa il iei cu tine, cu siguranta nu vei regreta!

Somnul

Ia in considerare si unde va dormi bebelusul in aceasta calatorie, si cumpara un patut portabil, care va fi de ajutor daca sunteti plecati de acasa pentru mai mult timp.

Kitul de prim ajutor

Planifica sa iei cu tine si un kit de prim ajutor, pe care oricine, nu numai parintii, ar trebui sa il aiba atunci cand pleaca undeva. Cateva din lucrurile de baza care trebuie sa existe in acest kit sunt medicatia impotriva durerii, a febrei, plasturi medicali si alte astfel de lucruri folositoare.

Alimentatia bebelusului 

Alaptatul

Daca iti alaptezi bebelusul, ia cu tine un sal care sa iti ofere intimitate atunci cand sunt si alti oameni in preajma; ia in considerare si o pompa pentru alaptare, daca iti este mai comod sa hranesti bebelusul astfel.

Laptele praf si biberoanele

Daca iti hranesti bebelusul cu formula, atunci ia suficient cat sa iti ajunga pe perioada calatoriei si impacheteaza si biberoanele si echipamentul pentru sterilizarea lor.

Mancare

Daca bebelusul mananca hrana solida, atunci ai grija sa ai la tine cate ceva, fructe, legume, iaurturi, suficiente cat sa ajunga pentru mai mult timp.

Ustensile si accesoriile

Nu uita sa impachetezi lingurite, castronele, bavete, servetele umede si o punga din plastic pentru ele, daca faceti o calatorie scurta, pentru a le depozita.

Imbracamintea si lenjeria

Scutece

Nu uita de scutece! Ai grija sa iei suficiente scutece, cat sa ajunga pentru un drum lung cu masina sau cu avionul. In functie de locul in care alegeti sa va petreceti vacanta, gandeste-te foarte bine daca iti incarci sau nu bagajul cu multe scutece pentru bebe. Poti oricand cumpara unele dintr-un supermarket, atunci cand ajungeti la destinatie. 

Imbracamintea

Ia cat mai multe obiecte de imbracaminte in bagaj, uneori vremea este schimbatoare si se poate face frig cand nu te astepti, asa ca este bine sa fii pregatita; mai mult, cu bebelusul, vei avea nevoie de mai multe schimburi pentru momentele in care apar pete de suc sau mancare sau alte astfel de mici accidente.

Palariuta - o palarie care sa il protejeze de soare pe bebelus, sau o caciulita care sa ii tina de cald sunt necesare, asa ca nu le uita acasa!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie Calatorii copii Calatorii cu copii mici

Articole recomandate

Citeste si despre