Cum ajuti copilul sa se adapteze calatoriei

/ / Modificat: 2011-11-09
Cum ajuti copilul sa se adapteze calatoriei

Acomodarea copilului in calatorie presupune in primul rand crearea unui mediu cat mai familiar si confortabil. Faptul ca rutina cu care este obisnuit este intrerupta si schimbata brusc il poate face sa fie destul de dezorientat si agitat. Iata 5 trucuri pentru a avea momente distractive si relaxate in calatorie, fara ca micutul sa resimta in mod major schimbari!

Baga in bagaj paturica sau pijamaua preferata!

Micutul doarme si se simte cel mai confortabil in camera lui de acasa. Pentru a evita accesele de furie si noptile agitate, asigura-te ca iei cu tine o bucatica din dormitorul lui. Aceasta consta fie in paturica fara de care nu poate sa doarma sau pijamalutele cu eroii preferati ori alte obiecte care il ajuta sa aiba un somn linistit.

Jucaria preferata (obiectul de confort)

Toti copiii mici manifesta la un moment dat o dependenta fata de un anumit obiect. In general, cele spre care si canalizeaza atentia sunt jucariile, in general cele de plus. El se simte in siguranta si protejat, atunci cand tine in brate jucaria preferata. Asadar, nu uita sa o pui in bagaj si ai grija ca nu care cumva sa o pierzi!

Incearca sa respecti rutina cu care e obisnuit

Inca de cand iesiti pe usa, programul de masa, somn sau joaca a copilului este data peste cap. De aici provine si agitatia si iritabilitatea lui. Este adevarat ca nu mai poti respecta fiecare etapa a rutinei, dar incearca sa o readaptezi atunci cand ajungi la destinatie.

Programati vizitele dimineata, pentru ca micutul sa poata dormi la pranz, luati masa atunci cand e ora lui obisnuita de masa etc., pentru a-l ajuta sa se adapteze mai usor noului mediu. Si daca sunteti pe drum, poti incerca sa il adormi atunci cand este ora lui de somn sau sa ii dai sa pape cand trebuie, chiar daca nu aveti cele mai bune conditii.

De asemenea, da-i copilui sa manance alimentele cu care este obisnuit acasa si evita experimentele care il pot da peste cap. Daca este nevoie, ia cu tine in calatorie alimente care-i plac si care nu se altereaza usor, cum sunt cerealele lui preferate.

Faceti calatorii scurte si cat mai aproape de casa

Alege destinatii destul de aproape de casa, mai ales atunci cand mergi cu copilul prima data in calatorie.

Copiii sunt imprevizibili si nu stii cum poate reactiona al tau atunci cand se vede departe de casa. De aceea, este bine sa fii precauta si sa iti iei masuri de siguranta cand vine vorba de reintoarcere. Planuieste din timp cel mai rapid traseu de intoarcere, in caz de urgenta.

Durata calatoriei este foarte importanta. Chiar daca ai vrea sa stai o vesnicie plecata departe de casa, copilul nu iti impartaseste dorintele. Ei se plictisesc destul de repede in acelasi loc si incep sa reactioneze intr-un mod neplacut. Este mai indicat sa faceti calatorii mai scurte si de mai multe ori pe an.

Cauta destinatii cu atractii pentru copii

Cea mai familiara activitate a unui copil este joaca. Daca are unde sa se joace si sa se distreze, poate sa stea in vacanta si o saptamana. Asadar, alege destinatii care sa aiba multe atractii turistice si sa-l tina ocupat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorii copii Jucarii calatorie copii Distractie copii calatorie

Articole recomandate

Citeste si despre