50% dintre bolile pe care le fac copiii sunt infectii respiratorii acute. Cum le putem preveni?

/ / Modificat: 2012-03-23
50% dintre bolile pe care le fac copiii sunt infectii respiratorii acute. Cum le putem preveni?

Este adevarat. Jumatate dintre bolile pe care copilul tau le face sunt de natura respiratorie. Cum tot ceea ce conteaza este sa iti vezi copilul sanatos si fericit, infectiile respiratorii acute se opun acestui lucru si il fac sa sufere.

Dar daca ar exista o solutie prin care sa reduci aceste afectiuni intr-un mod foarte simplu si foarte eficient? Ei bine, aceasta solutie exista!

Mucoasele aparatului respirator sunt cele responsabile de impiedicarea bacteriilor captate pe calea aerului sa ajunga mai departe in organism. Pentru ca aceasta bariera sa functioneze corespunzator, aerul respirat trebuie sa aiba un anumit grad de umezeala.

Probleme de sanatate cauzate de aerul uscat

Aerul uscat absoarbe umezeala din mucoasele aparatului respirator, ele devenind la randul lor uscate. In momentul in care se intampla acest lucru, bariera impotriva bacteriilor devine vulnerabila, corpul putand fi afectat cu foarte mare usurinta. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, umiditatea din camera trebuie mentinuta in intervalul 45% - 65%.

Pe timpul somnului, datorita pozitiei culcat care sporeste congestia nazala, copilul incepe sa respire pe gura. Daca aerul din camera este uscat, in momentul in care este inspirat, irita gatul si fiind nefiltrat de mucoasa nazala poate duce chiar la bronsita.

Tot lipsa umezelii impiedica sistemul imunitar sa respinga germenii cauzatori de infectii si poate chiar incuraja dezvoltarea anumitor bacterii sau virusuri.

Un alt efect al aerului uscat este o stare continua de disconfort. Aceasta deseori este insotita de stari de oboseala si agitatie.

Probabil ca ai regasit cel putin una dintre problemele enumerate mai sus la copilul tau sau la ceilalti membri ai familiei. Daca ai raspuns afirmativ la cel putin una dintre situatiile de mai sus atunci este cazul sa actionezi.

Un alt aspect cunoscut de putina lume este ca, pe timpul iernii, in majoritatea caselor incalzite la o temperatura de 21 – 23 grade Celsius, umiditatea din aer scade pana la valoarea de 15% (prin comparatie, in desertul Sahara umiditatea medie este de 25%!!).

Daca asiguri un nivel de umiditate corespunzator in casa, si cel mai important in camera copilului tau, pericolul de a capata o afectiune respiratorie scade considerabil deoarece mucoasele aparatului respirator pot functiona la capacitate maxima, astfel formand o bariera excelenta impotriva bacteriilor.

Care este solutia?

Cel mai simplu si eficient mod de a creste nivelul umiditatii din casa este sa folosesti un umidificator de aer cu ultrasunete. Acesta, datorita jetului sau de vapori reci, umezeste aerul pana la un nivel optim. Fiind extrem de usor de folosit, fa-l sa fie nelipsit din casa ta.

Protejeaza-ti chiar acum copilul de afectiunile respiratorii oferindu-i un aer curat si umidificat corespunzator.

Umidificatoarele cu ultrasunete si ionizator E-Boda asigura o calitate optima a aerului prin mentinerea acestuia la nivelul de umiditate recomandat.

In plus, cele doua modele E-Boda, Breeze 101 si Breeze 201 sunt echipate si cu ionizator si scad considerabil cantitatea de praf din aerul incaperii, creand un mediu mult mai sanatos.

Echipate cu rezervoare pentru apa de 3,7 litri si respectiv 5,2 litri, umidificatoarele de aer E-Boda asigura o autonomie de 13, respectiv 17 ore.

Esti in perfecta siguranta, deoarece sunt prevazute cu un sistem automat ce opreste functionarea umidificatorului in momentul in care rezervorul se goleste.

umidificator_eboda_breeze_201Modelul de top, E-Boda Breeze 201 este echipat cu umidistat, pentru o umiditate perfect controlata. Astfel poti seta nivelul de umiditate dorit in camera, aparatul oprindu-se in momentul in care atinge valoarea specificata. In clipa in care umiditatea scade sub nivelul presetat, aparatul reporneste pentru a o creste din nou.

Cumpara chiar acum un umidificator de aer cu ultrasunete si ionizator. Copilul tau merita sa ii oferi un aer curat si sanatos.

In cazul in care iti faci griji ca un nivel prea mare de umiditate va favoriza dezvoltarea bacteriilor, atunci nu este momentul sa te sperii. Datorita posibilitatii de reglare a jetului de vapori, umiditatea va sta intotdeauna in parametri corecti, fara a oferi bacteriilor ocazia de a se dezvolta. Vei putea uita de aceasta problema pe care o aveai pe vremea in care puneai un vas cu apa pe calorifer.

Te-am pus pe ganduri? Vrei si tu unul in dormitorul tau? Te trezesti dimineata cu gatul uscat? Pentru comanda a doua umidificatoare E-Boda Breeze 201 primesti BONUS GRATIS un cantar de baie.

Garantia increderii de la E-Boda

In eventualitea putin probabila ca vei fi nemultumit/neconvins de aparatul tau E-Boda, iti returnam toti banii in 30 de zile de la achizitionarea produsului! Nu risti nimic asadar, comanda chiar acum!

logo_eboda

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Umidificare aer camera

Articole recomandate

Citeste si despre