Cum sa cresti un copil iubitor de muzica?

/ / Modificat: 2011-01-21
Cum sa cresti un copil iubitor de muzica?

Inca de cand sunt in burtica mamei bebelusii se acomodeaza cel mai repede cu sunetele calmante ale fluidelor care se regasesc in uter. Apoi, devin receptivi la cantecelele fredonate de mamica, pentru ca apoi sa inceapa sa faca singur selectii de stiluri muzicale. Muzica are un rol esential in dezvoltarea lui si il poate face fericit. Ajuta-l sa iubeasca muzica!

Canta-i de cand este in burtica si fa-o apoi zilnic dupa ce se naste!

Muzica este o forma de comunicare intre mama si bebe cand acesta nu are dezvoltat inca limbajul. Obisnuieste-l cu note si tipuri muzicale variate. Nu te ingrijora ca nu ai voce, copiii nu sunt critici muzicali, ei doar vor sa te auda cantand si sa cante cu tine, atunci cand pot.

Lasa muzica sa faca parte din viata lui

Inconjoara-l tot timpul de muzica: la radio, tv, la calculator ori in masina. Il vei ajuta sa dezvolte o atitudine pozitiva fata de muzica. Si poate chiar si un interes special. Nu se stie ce mic talent muzical se ascunde in acel trup fragil al bebelusului tau.

Danseaza impreuna cu el!

Copiii adora dansul si, in general, muzica. Insa fa-o si tu alaturi de el zambind cu gura pana la urechi. In acest fel ii arati si ca dansul este o forma de distractie si amuzament.

Distrati-va impreuna facand Karaoke!

Nu trebuie sa mergi in cluburi specializate, poti crea mica scena de Karaoke la tine acasa. Este o forma de joc impreuna cu copilul si un mod de a-i deschide apetitul pentru muzica. E distractiv, amuzant, stimulativ si un mod de a petrece timp de calitate alaturi de micutul tau.

Variaza tot timpul genurile muzicale!

Nu il pune sa sculte numai muzica clasica pentru ca este bine pentru ei sau pentru ca iti place tie foarte mult. Ofera-i sansa sa aleaga ce ii place sa asculte in viitor avand la dispozitie o gama variata de genuri: jazz, pop, dancem rock, latino etc. Nu il influenta, ci lasa-l sa-si aleaga propriul gen favorit.

Mergi cu el la concerte!

Mai ales la cele memorabile, chiar istorice! Incearca o data sa vezi daca ii place sau nu si daca vezi ca este incantat, faceti o rutina din asta! Nu trebuie sa mergi cu el numai la cele de pe stadioane sau din parcuri, il poti duce la opera sau la balet sau chiar la teatru muzical, care imbina arta cu muzica.

Cumpara-i carti despre muzica!

Exista multe carti care vorbesc despre muzica pe intelesul copiilor. Sunt povesti care sa contureaza in jurul unui cantaret, al unor animalute sau chiar obiecte vorbitoare care stiu sa cante. Citeste-i astfel de povesti pentru ca micutul sa aiba sansa sa patrunda in lumea din spatele muzicii si sa invete ce face un muzician, cum se creeaza muzica etc.

Inscrie-l la cursuri si programe muzicale sau de dans!

Poate ca nu va deveni o balerina si nici un dansator profesionist, insa nu strica sa vezi daca are aptitudini pentru asa ceva. Incearca sa il duci la astfel de cursuri pentru a te convinge ca sunt sau nu pe gustul lui. Daca demosntreaza ca are talent, incurajeaza-l sa si-l cultive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzica copii Dezvoltare copii

Articole recomandate

Citeste si despre