6 motive pentru care bebelusii nascuti in aprilie sunt deosebiti, potrivit stiintei

/ / Modificat: 2019-04-03
6 motive pentru care bebelusii nascuti in aprilie sunt deosebiti, potrivit stiintei

Iarna s-a terminat si lumea incepe sa prinda viata din nou. Mamele care nasc in aprilie se sincronizeaza de minune cu Mama Natura.

Stiinta arata ca luna in care bebelusul vine pe lume are un impact asupra trasaturilor definitorii ale personalitatii lui.

Iata sase motive care vor influenta personalitatea celui mic, pentru multi ani

1. Se va culca mai tarziu seara

Un studiu realizat in revista "Sleep" a constatat ca bebelusii nascuti primavara, in general, se duc la culcare mai tarziu decat cei nascuti toamna sau iarna, asa ca inarmeaza-te cu rabdare.

2. Va fi o persoana pozitiva

Un studiu din 2014 al studentilor de la Hungarian University arata ca bebelusii nascuti in lunile martie, aprilie si mai au un ritm de viata mai alert, iar o astfel de persoana, activa, este de regula optimista si pozitiva. Copilul tau va fi mai optimist daca locuiti intr-un loc cu veri uscate si ierni reci, cum ar fi Ungaria (sau multe state nordice). In cazul climei ecuatoriale lucrurile pot sta diferit.

3. Deprinde abilitati de conducere devreme

Potrivit cercetatorilor de la Scoala de Afaceri a Universitatii din Columbia Britanica, micutii care vin pe lume in aprilie au mai multe sanse sa devina lideri in viata de adult, decat cei nascuti vara.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 375 de CEOs din cadrul a 500 de companii si s-a desfasurat in perioada 1992 – 2009. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest lucru se datoreaza modului in care este structurat anul scolar.

4. Prezinta risc mai mic de a face astm

Un alt studiu din 2015, desfasurat in New York, a descoperit ca bebelusii nascuti in aprilie au un risc mai mic de a avea probleme medicale respiratorii.

Riscul scazut de a face astm s-ar putea datora faptului ca primavara sunt mai multi acarieni si daca un copil este expus in primele doua luni de viata, acest lucru ii intareste sistemul imunitar.

5. Prezinta risc scazut de a dezvolta ADHD

Acelasi studiu a relevat si faptul ca ADHD-ul este mai des intalnit in cazul bebelusilor care vin pe lume in ultimele luni ale anului. De data aceasta, rezultatele cercetarii nu au nimic in comun cu acarienii sau alergenii, ci cu structura anului scolar.

Cei mai mici copii din clasa sunt perceputi a fi mai activi, nelinistiti, mai putin calmi decat cei nascuti in lunile de primavara.

6. Ar trebui sa poarte protectie solara mai devreme

Cei nascuti in aprilie trebuie sa fie atenti la expunerea timpurie la soare. Studiile au aratat ca bebelusii de primavara sunt mai expusi riscului de melanom la varsta adulta, poate pentru ca au parte de mai multa expunere la soare in primele luni de viata.

De aceea trebuie sa apelezi la creme de protectie sau haine cu protectie UV. Materialele speciale vor permite celui mici sa se bucure de distractia la piscina, la mare sau de plimbarile mai lungi, protejandu-l de razele nocive.

Deci, asigurati-va ca puneti destula protectie solara pe micul Berbec sau Taur in aceasta vara pentru a proteja pielea lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Copii aprilie

Articole recomandate

Citeste si despre