Pana la ce varsta pot face fratii baie impreuna? Varsta la care trebuie separati

/ / Modificat: 2023-04-02
Pana la ce varsta pot face fratii baie impreuna? Varsta la care trebuie separati

Atunci când copiii sunt foarte mici, nu este nicio problemă dacă le facem baie împreună, chiar dacă sunt de sexe diferite; de fapt, este chiar recomandat pentru că se distrează și întărește legătura dintre frați. Dar, pe măsură ce copiii cresc, lucrurile incep sa se schimbe. 

Atunci când frații fac baie împreună si se simt confortabil, nu este nimic rau. In momentul in care insa unul dintre copii isi manifesta dorinta de intimitate in timpul baii, atunci parintii ar trebui sa le respecte aceasta cerinta.

Dar nu toti parintii se simt confortabil sa astepte ca micutii sa ceara intimitate. De fapt, atunci când copiii încep să observe și să pună întrebări despre diferite părți ale corpului, ar putea fi momentul să pună capăt baii impreuna. 

Aceste întrebări sunt absolut normale și reprezintă doar curiozitate, iar dacă vă învățați copiii că aceste părți sunt private și nu pot fi atinse de alții, atunci spalatul în comun poate fi în continuare valabil. Orice parinte trebuie sa isi urmeze instinctul in ceea ce priveste momentul in care sa se separe copii cand vine vorba despre spalat. 

Realitatea este că nu există un motiv real sau greșit pentru care copiii ar trebui sau nu să continue să facă baie împreună. Totul depinde de nivelul de confort al dumneavoastră și al copiilor. De aceea, trebuie să vă urmați și instinctele înțelepte pentru a decide când să întrerupeți baia la comun. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baie copii

Articole recomandate

Citeste si despre