Porridge de fructe pentru bebelusi constipati. Cum sa il prepari si ce trebuie sa stii

/ / Modificat: 2021-10-26
Porridge de fructe pentru bebelusi constipati. Cum sa il prepari si ce trebuie sa stii

Copilul tau este constipat? In acest caz, ar putea fi o idee buna sa introduci in alimentatia lui un porridge de fructe. Desigur, acest lucru se poate face in cazul copiilor care au inceput deja diversificarea alimentara.

Bebelusii se pot confrunta cu constipatia in timpul diversificarii alimentare. Acest proces nu este unul grav, insa exista masuri dietetice pentru a atenua problema. Iar cel mai simplu este sa-I prepari un porridge.

Nu uita ca este important sa-i asiguri si un aport adecvat de apa. Lichidul, impreuna cu fibrele, ajuta la un tranzit intestinal eficient.

Iata cateva retete de piureuri de fructe care-l vor ajuta pe bebelus sa scape de constipatie.

Ce fructe poti include intr-un porridge

Cand prepari porridge pentru un bebelus constipat, este important sa acorzi prioritate alimentelor cu un continut ridicat de fibre, deoarece s-a demonstrat ca aceste substante moduleaza miscarile peristaltice ale tractului digestiv. In acest fel, ele imbunatatesc tranzitul si reduc afectiunile asociate cu constipatia, dupa cum reiese din cercetarile publicate in revista Nature Reviews.

Cele mai bune alegeri in acest scop sunt bananele coapte, prunele, strugurii, portocalele, mandarinele, avocado, kiwi, papaya si perele. Toate aceste fructe contin fibre insolubile si solubile, care fermenteaza in intestin si incurajeaza cresterea bacteriilor intestinale.

Exemple de porridge de fructe pentru bebelusii constipati

Nu numai ca este important sa includem fructe bogate in fibre in aceste porridge, dar este important si sa le combinam corespunzator. In acest fel, se obtin caracteristici organoleptice mai bune pentru a creste gradul de acceptare a alimentelor de catre copil.

Cele mai bune alegeri de fructe pentru porridge sunt:

  • Papaya;

  • Pere, prune si struguri;

  • Kiwi si banane;

  • Banana si avocado;

  • Portocale si banane.

Cel mai bine este sa le prepari in cantitati mici, pentru a evita ca acestea sa oxideze si sa-si piarda proprietatile.

Daca vrei sa prepari o cantitate mai mare si sa le pastrezi pentru mai tarziu, depoziteaza ceea ce a mai ramas intr-un recipient de sticla bine inchis in frigider. Frigul ajuta la prevenirea proceselor oxidative si la pastrarea substantelor nutritive.

Alte ingrediente care pot fi incluse in porridge-urile de fructe

Porridge-urile de fructe pot include si alte componente in afara de fructe, pentru a conferi o mai mare densitate nutritionala si surse de fibre mancarii.

Cea mai buna varianta sunt fulgii de ovaz, care sunt cereale cu carbohidrati de inalta calitate. In plus, contine beta-glucani care fermenteaza in intestin si imbunatatesc functionarea microbiotei.

Cand trebuie sa consulti medicul

Daca ai introdus in alimentatia copilului un porridge de fructe si nu observi nicio imbunatatire in 24 de ore, ia in calcul un consult medical, cat mai urgent.

De asemenea, cand introduci porridge-ul de fructe in cazul unui bebelus, trebuie sa tii cont de alimentele pe care i le-ai introdus deja in alimentatie. Nu folosi fructe pe care nu i le-ai dat inca pentru a preveni aparitia eventualelor alergii.

Taguri Constipatie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre