Meniu sanatos pentru copii de Sarbatori. Gatim separat sau mananca la fel ca adultii?

/ / Modificat: 2023-12-18
Meniu sanatos pentru copii de Sarbatori. Gatim separat sau mananca la fel ca adultii?

 

Masa de sarbatori este un prilej de bucurie pentru orice familie. Toata lumea se aduna, cu mic cu mare pentru a fi alaturi de cei dragi in aceste zile speciale. De asemenea, de pe mese nu lipsesc preparatele traditionale. Ce facem insa cand avem copii mici. Le gatim separat sau le dam mancarea pe care o mananca adultii?

Sarbatorile la romani sunt reprezentate de mese copioase, toata lumea mananca pana la refuz, pentru ca este foarte greu sa te abtii cand vezi atatea preparate gustoase pe masa. Chiar si cei mici ajung sa manance mai mult, fiind indemnati in special de bunici, strabunici, matusi. Din acest motiv, in perioada sarbatorilor, atat copiii si adultii ajung la Camera de garda cu indigestie sau intoxicatii alimentare. 

Pentru a evita aceste neplaceri, in special la copii, cel mai indicat este sa le gatim separat celor mici. Chiar daca se uita curiosi, copiii mici nu poftesc nici la sarmale, nici la piftie, nici la carnati. 

De asemenea, una dintre recomandarile medicilor este aceea de a nu le cumpara celor mici nici macar sampanie pentru copii pentru ca aceasta contine o cantitate mare de zahar. 

Pot manca copiii mici sarmale? 

Copiii pot consuma sarmale, insa acestea trebuie preparate dupa retete dietetice. Este indicat sa folosim mai mult orezi si carne tocata slaba. Ingredientele nu trebuie calite, ci se fierb. De asemenea, nu trebuie sa punem afumatura si nici sa le asezonam cu smantana. 

In ceea ce priveste salata de boeuf, specialistii spun ca trebuie sa fim atenti la maioneza. Aceasta nu trebuie preparata din oua crude, ci mai degraba din avocado, lamaie si ulei de masline. 

CITESTE SI: Reteta sarmale in foi de varza

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meniu copii Sarbatori

Articole recomandate

Citeste si despre