Cu cei mici la cinematograf

/ / Modificat: 2007-01-15
Cu cei mici la cinematograf





  

Mumble, cel mai tare dansator

Regia : George Miller

Voci : Nicole Kidman, Hugh Jackman, Elijah Wood, Robin Williams

Durata : 108 minute

Varsta recomandata : peste 5 ani

Continut

  • Violenta

    Pinguinii sunt atacati de focile-elefant si trebuie sa infrunte frigul si viscolul.

  • Comportament

    Un pinguin tanar se remarca pentru ca este diferit. Incearca sa compenseze "handicapul" pe care il are prin a face ceva diferit - dansand, ceea ce-l indeparteaza si mai mult de ceilalti. Insa mesajul transmis este de a imbratisa unicitatea fiecarui individ, oricat de diferit ar fi acesta. In film gasim stereotipuri rasiale/etnice printre caracterele pinguinilor, precum latini si afro-americani.

    Sinopsis

    Acest film realizat de George Miller te va face sa te ridici de pe scaun si sa dansezi alaturi de personajul principal, Mumble. Desi a fost vazut ca un film animat realizat dupa binele cunoscut documentar Calea imparatului (March of the penguins), lucrurile nu stau asa pentru ca acesta este un film vesel, plin de sarm si in nici un caz o lupta de supravietuire intr-un mediu vitreg.

    Elijah Wood este vocea lui Mumble, un pinguin din Antartica care nu isi gaseste "cantecul inimii", un cantec unic pentru fiecare pinguin, cu care se presupune ca acestia isi atrag perechea. Insa saracul Mumble nu poate canta. In schimbul unor note ingrozitoare, el bate step, chiar daca unii pinguini il considera ciudat pentru acest lucru, inafara mamei sale, Norma Jean ( Nicole Kidman), care il iubeste si Gloria ( una din tinerele femele pinguin). Tatal sau, Memphis ( Hugh Jackman), crede ca talentul fiului sau nu se incadreaza in viata de pinguin si ii este frica ca "ciudateniile" lui Mumble provin de la un accident pe cand acesta era in ou.

    Intr-un final, conducatorul pinguinilor, Noah, il da afara din comunitatea de pinguinilor, argumentand ca ciudateniile sale sunt responsabile de disparitia pestilor din aceea zona.

    Exilat, Mumble porneste intr-o calatorie in care afla adevarata cauza a disparitiei pestilor. In aceasta calatorie el ii intalneste pe pinguinul guru ( Robin Williams) si pe pinguinul petrecaret alaturi de care el reuseste sa isi implineasca visul de a dansa cand doreste.

    Dansul lui Mumble este incredibil de simpatic, ceilalti pinguini sunt veseli, iar peisajele Antarticii sunt impresionante.

    Pentru parinti:

    Parintii trebuie sa stie faptul ca cei mici vor dori cu desavarsire sa vada acest film animat. Filmul contine o tema foarte importanta si anume invadarea mediului natural de catre oameni, insa evita intrebarile importante cu privire la acesta. Cateva dintre fazele de urmarire din film si scenele cu foca - elefant i-ar putea speria pe cei mai tineri. De asemenea, intra in scena si stereotipurile rasiale: pinguinii "latini" sunt vazuti ca animale petrecarete, iar pinguinul "afro-american" ca predicator. Insa, tema sociala a filmului, de acceptare si imbratisare a unicitatii fiecaruia este foarte bine conturata. Dupa vizionarea filmului, puteti discuta cu cei mici despre acceptarea celor din jur asa cum sunt, de ce era Mumble atat de diferit fata de ceilalti pinguini, de ce cred ca lui Mumble ii este greu sa isi urmareasca visul, chiar daca ceilalti cred ca este ciudat si de ce unii oameni cred ca trebuie sa sa integreze neaparat intr-un grup?

    Recomandari :

  • Madagascar

  • Epoca de gheata ( Ice Age)

  • Epoca de gheata - Dezghetul (Ice Age 2)

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre