Studiu: Mama ta te intelege mai bine decat oricine. De ce?

/ / Modificat: 2019-01-15
Studiu: Mama ta te intelege mai bine decat oricine. De ce?

Cand ai o zi grea, iti doresti sa discuti cu cineva care te intelege cel mai bine. Si prima persoana care iti trece prin cap este mama ta.

Cea care te intelege cel mai mult

Potrivit unui studiu publicat in "The Journal of Neuroscience", exista dovezi ca legaturile ereditare sunt mai puternice intre mama si fiica. Cercetatorii au descoperit ca sistemul corticolimbic al creierului, responsabil de reglementarea emotiei si asociat simptomelor depresive, este mult mai probabil sa fie transmis de la mama la fiica si mai putin de la mama la baiat.

Tatii au foarte putine sanse sa transmita copiilor circuitul lor emotional neurologic.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 35 de familii si a aratat ca asocierea dintre cortexul cingular anterior, cortexul prefrontal ventromedial si hipocampus (toate partile sistemului corticolimbic) a fost mult mai mare in perechile mama-fiica.

"Particularitatea studiului nostru este ca suntem primii care aduc intreaga familie impreuna, pentru a studia parintii si copiii pentru a vedea cat de asemanatoare sunt retelele creierului," a declarat Fumiko Hoeft, autorul principal al studiului.

Aceasta cercetare a constatat ca mama si fiica au o anatomie similara in partea din creier care regleaza emotiile. Aceasta inseamna ca femeile sunt mai predispuse sa inteleaga si sa se raporteze la emotiile mamei lor decat oricare alta persoana si invers.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii copii

Articole recomandate

Citeste si despre