Studiu: fratele cel mic este cel mai prietenos si mai haios

/ / Modificat: 2019-01-23
Studiu: fratele cel mic este cel mai prietenos si mai haios

Sa ai frati este un mare avantaj. Sunt primii tai prieteni si chiar confidenti. Cu ei imparti case, familii si experiente. Dar nu si cand vine vorba despre felul de a fi. Nu este posibil sa fiti la fel sau sa va comportati la fel. Realitatea si stiinta au dovedit asta.

Am crescut cu sora mea, care este cu 4 ani mai mica decat mine, si desi am trait aceleasi experiente timp de mai multi ani, adevarul este ca in ea exista o scanteie care o face foarte amuzanta si placuta.

Ea va avea intotdeauna un raspuns amuzant, spontan si haios, care ii va face pe cei din jur sa izbucneasca in ras. Ea este, de obicei, foarte linistita, dar cand deschide gura pentru a spune ceva, intotdeauna te face sa razi.

Ce spune stiinta despre asta

In Anglia, site-ul Yougov a efectuat o investigatie despre diferentele care exista intre frati. Iata care au fost rezultatele:

- Fratele mai mare simte ca are mai multe responsabilitati atat in familie, cat si cu fratii sai. (54% dintre primii nascuti declara ca sunt mai responsabili decat fratii lor mai mici, spre deosebire de 31% dintre fratii mai mici).

- Fratele mai mic se simte mai liber si, prin urmare, mai relaxat si mai amuzant (46% fata de 36% dintre fratii mai mari).

Un studiu suplimentar realizat de profesorul Francis Greene de la Universitatea din Birmingham spune ca fratii mai mici sunt mai capabili sa fie autonomi datorita capacitatii lor innascute de a fi exploratori si rebeli. Acest lucru le da mai multe sanse sa fie milionari, chiar daca provin din familii cu venituri mici.

Diferente de personalitate in functie de locul pe care il ocupi printre frati

Psihologul Alfred Adler a propus o teorie interesanta despre asta. El a spus ca ordinea nasterii a influentat foarte mult modul de a fi al fiecarei persoane.

Fratele cel mare

De obicei, este mai sigur, mai organizat, mai atent, mai de succes, responsabil. De asemenea, vrea sa fie ca parintii, dominanti si perfectionisti. Fratii mai mari tind sa-i protejeze pe cei mici si au nevoie sa obtina intotdeauna ceea ce doresc.

Fratele mijlociu

Acest frate simte ca primeste mai putina atentie in comparatie cu ceilalti doi. Din acest motiv, el va avea intotdeauna un cerc mare de prieteni in care va cauta refugiu. Dar ii place sa fie mediator si pacifist atunci cand exista probleme.

Este, de asemenea, mai competitiv, rebel si are dificultati in ceea ce priveste limitele, deoarece nu se adapteaza foarte usor la anumite situatii. Fratelui mijlociu ii place sa relationeze, stie sa lucreze in echipa si tinde sa fie o persoana foarte credincioasa.

Fratele mic

Foarte diferit de ceilalti doi frati ai sai, ultimul dintre copii este foarte frumos si chiar seducator fara sa isi propuna asta. Este ceea ce se poate numi si spirit liber. Acest lucru se datoreaza faptului ca parintii au fost mult mai relaxati in ceea ceea ce priveste educatia. Din acest motiv, ei sunt mai capriciosi, manipulatori, creativi si fara griji.

Dusmania dintre frati - Cum poate fi depasita?

Exista frati care se inteleg foarte bine, dar exista si situatii in care nu isi vorbesc perioade lungi de timp, chiar toata viata.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci ca parinte este sa eviti, inca din copilarie, tot felul de comparatii intre frati. Din pacate, rezultatul va fi intotdeauna tragic. Fratele care este aratat cu degetul se va simti rau si foarte suparat pe fratele sau "perfect." Chiar daca la inceput nu il afecteaza prea mult, in timp, si daca diferentele continua, dusmania si concurenta va deveni foarte mare.

Daca cel mic are o problema, lasa-l pe cel mare sa-l ajute sa o rezolve. Ajutorul reciproc ii va uni si ii va invata sa se sustina reciproc.

Cand copiii tai se bat, indiferent de motiv, trebuie sa-i opresti, sa nu-i lasi sa-si spuna lucruri ofensatoare. Dupa ce s-au linistit, discuti cu ei pentru a afla de la ce a pornit scandalul.

A avea frati este cel mai bun lucru care se poate intampla cuiva. Incercati sa pastrati mereu legatura si sa va intalniti de cate ori este posibil. La sfarsitul zilei vei realiza ca aceasta este cea mai buna companie pe care o poti avea in viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Frate Frate mai mare Avantaje frate mic Frati

Articole recomandate

Citeste si despre