De ce este bine sa sarbatoresti intotdeauna ziua de nastere a copilului tau

/ / Modificat: 2019-06-25
De ce este bine sa sarbatoresti intotdeauna ziua de nastere a copilului tau

Exista oameni care nu isi sarbatoresc ziua de nastere. Nici pe a lor si nici pe a altora, dar in realitate este o traditie foarte importanta pentru oricine.

Este important pentru copilul sarbatorit ca in acea zi speciala parintii sa-i invite pe cei dragi, pentru a se simti o persoana speciala.

Ziua de nastere este cea mai importanta zi din an si, prin urmare, trebuie sa fie celebrata in consecinta.

"Daca esti parinte, este important sa sarbatoresti intotdeauna ziua de nastere a copilului, deoarece trebuie sa-i arati in fiecare an cat de important este pentru tine si pentru ceilalti. Petrecerile nu trebuie sa fie extravagante si nici sa fie cea mai tare zi de nastere din scoala. Ceea ce conteaza este ca el sa se simta protagonist si se bucure de acea zi cat poate de mult. Tine cont de aceste motive si sarbatoreste intotdeauna ziua de nastere a celui mic, indiferent de varsta pe care o are", potrivit psihologului Maria Jose Roldan.

Nu este nevoie de o petrecere mare

Nu este nevoie sa sarbatoresti ziua de nastere cu o petrecere mare. Ceea ce conteaza, este ca in acea zi micutul tau sa sufle in lumanari, sa-si puna o dorinta si sa se bucure de compania celor dragi. Este o zi speciala si protagonistul chiar asa trebuie sa se simta.

Imbunatateste stima de sine

Sarbatorirea zilei de nastere il ajuta pe cel sarbatorit sa aiba o stima de sine mai ridicata, sa-si formeze identitatea in compania celor dragi, pentru ca isi da seama cat de important este pentru altii. Toti oamenii care il iubesc vor fi in jurul lui, ii pretuiesc ziua de nastere, iar atunci cand sufla in lumanari invitatii il aplauda. Iar aplauzele inseamna dragostea pentru persoana care s-a nascut in aceea zi.

Exista multe modalitati de a sarbatori o zi de nastere

O petrecere a zilei de nastere poate fi o sarbatoare acasa cu un tort, o masa la un restaurant, o petrecere cu prietenii sau numai cu familia sau o excursie. Sarbatoritul va decide cum va petrece, in functie de interesele pe care le are ... intotdeauna el este protagonistul!

Cel mai frumos lucru este ca atunci cand acesti copii devin adulti si vad toate fotografiile de la petrecerile zilelor lor de nastere vor avea amintiri pretioase, care ii vor ajuta sa aiba o identitate foarte puternica, alaturi de oamenii pe care ii iubeste cel mai mult pe lume: familia sa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zi de nastere

Articole recomandate

Citeste si despre