12 + 1 modalitati de a-i arata copilului tau cat de mult il iubesti

/ / Modificat: 2019-09-19
12 + 1 modalitati de a-i arata copilului tau cat de mult il iubesti

Spune-mi ceva, draga mama? Cum ii spui copilului tau ca il iubesti? Cu siguranta, raspunsul este acelasi.

Folosind cuvintele: "Te iubesc." Dar cum ii arati cat de mult il iubesti? Poate ca pentru asta iti vin in minte sarutarile si imbratisarile pe care i le dai in fiecare zi. Sunt, insa, si alte metode.

Cele 13 (12 + 1, pentru cele mai superstitioase) modalitati de a-i arata micutului tau ca il iubesti

Nu le pierde din vedere, pentru ca le poti reciti oricand doresti, mai ales in acele zile in care ai senzatia ca nu lasi sa se vada iubirea neconditionata pe care o ai pentru copilul tau.

1. Ii dai un pupic plin de dragoste pentru a-i spune "Buna dimineata!"

Si "Noapte buna," si cand il lasi la scoala. Si in multe alte momente ale zilei. Chiar si cand cel mic fuge de acel sarut, il vei avea mereu acolo pentru el.

2. Stai langa el pentru a viziona filmul sau preferat

Micutul tau urmareste filmul sau preferat si stie replicile pe dinafara. Treci repede pe langa el pentru ca ai o mie de lucruri de facut, dar este un moment bun sa stai alaturi de el pentru a impartasi niste clipe impreuna.

3. Ii pregatesti mancarea preferata cand vezi ca are o zi proasta

Este suparat de la scoala pentru ca s-a certat cu prietenul sau si tu il asculti in timp ce ii servesti mancarea preferata, pentru a incerca sa-l faci fericit.

4. Il incurajezi sa isi realizeze visele

"Mama, cand ma fac mare, vreau sa fiu astronaut." Si tu ii raspunzi: "Cred ca este grozav, poti fi orice doresti!" Fara indoiala, un alt mod frumos de a-i arata cat de mult il iubesti.

5. Citeste-i o poveste

Si ar fi bine sa o faci in fiecare seara, oricat de obosita ai fi, desi ti-ai fi dorit sa stai putin intinsa pe canapea pentru a te gandi la tine.

6. Il duci la activitati extracurriculare

Iti organizezi agenda pentru a putea sa-l iei si sa-l duci la activitatile extracurriculare care ii plac atat de mult, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa depui un efort sau sa faci anumite sacrificii. Ce dovada mai bun de iubire decat asta?

7. Il tii de mana cand este nervos

Poate acesta. Ii iei mana copilului tau cand este nervos dupa un examen sau din alt motiv. Faci asta fara sa spui vreun cuvant. Doar sa vada ca esti alaturi de el si ca totul va fi bine.

8. Nu ii reprosezi "Ti-am spus eu"

El cade in parc pentru ca nu a fost atent, desi l-ai avertizat de mai multe ori. Dar in loc sa-i spui "Ti-am spus ca asa se va intampla," mergi si saruta-l si spune-i sa continue sa joace, dar sa fie mai atent.

9. Nu ii face toate capriciile pe care le are

Face parte din lista cu modalitati de a-i arata micutului tau ca il iubesti? Atunci trebuie sa stii ca trebuie sa-i pui si limite. Cele pe care le folosesti atunci cand, de exemplu, te roaga sa-i cumperi si asta si asta sau sa-l lasi sa se uite la televizor mai mult timp.

10. Ii spui ce nu face bine

Cert este ca exista momente in care este la fel de necesar ca atunci cand ii pui limite. Desigur, trebuie spus intotdeauna cu afectiune si respect.

11. Permite-le prietenilor lui sa vina acasa

Si nu numai asta, dar ii dai chiar tu ideea de a-i invita sa petreaca o dupa-amiaza de joaca acasa. Merita doar ca sa-i vezi chipul fericit!

12. Fa planuri in familie

La fiecare sfarsit de saptamana pregatesti ceva distractiv de facut in familie. Exista ceva mai bun decat sa petreceti timp de calitate impreuna?

13. Renunti la telefonul mobil pentru a sta cu el

Uita de telefonul mobil si nu mai raspunde la acele e-mailuri de la lucru pentru a fi cu copilul tau, pentru a vorbi cu el despre ziua lui si pentru a-i spune cum a fost a ta. Fara indoiala, un alt semn de dragoste pe care toti parintii ar trebui sa-l faca cu micutii lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iubire Iubire copii Iubire mama

Articole recomandate

Citeste si despre