Salvati Copiii organizeaza dezbateri publice pe tema violentei la adresa copiilor

/ / Modificat: 2011-11-22
Salvati Copiii organizeaza dezbateri publice pe tema violentei la adresa copiilor

Salvati Copiii demareaza, incepand cu 17 octombrie 2011, o serie de dezbateri publice in 4 orase din tara (Iasi, Suceava, Mures, Timisoara), in cadrul campaniei "Asculta-i sufletul!", prin care organizatia urmareste educarea adultilor pentru a elimina diversele forme de violenta la adresa copiilor din procesul de educatie si de crestere a acestora.

La dezbateri sunt invitati sa participe parinti, educatori, profesori, asistenti maternali, diverse persoane care doresc sa stie de ce este important ca un copil sa fie crescut cu disciplina pozitiva si fara violenta fizica, emotionala sau verbala. Moderatorii discutiilor vor fi Irina Petrea (la Iasi si la Suceava) si dr. Cristian Andrei (la Mures si la Timisoara).

"Ceea ce ne dorim sa inteleaga participantii la dezbateri este ca violenta nu educa un copil, ci il transforma intr-un adult agresiv, pentru ca ii distruge sufletul si stima de sine. Vrem sa cream un cadru de discutie, in care specialistii nostri sa explice si sa raspunda la intrebarile publicului pentru ca parintii, persoanele de ingrijire si educatorii sa inteleaga resorturile psihologiei copilului si care sunt mijloacele pentru a gestiona situatiile care apar pe parcursul etapelor de dezvoltare a copilului", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al organizatiei.

Teme de dezbatere

  • violenta in familie si societate, diferitele tipuri de abuzuri (in familie, in scoala si in comunitate) si efectele lor asupra cresterii si dezvoltarii copiilor;

  • trairile copilului, de la bucurie exuberanta la tragedie adanca; cum se exprima sufletul unui copil agresat; cultura violentei intre generatii;

  • sanatatea mentala a copiilor - erori de diagnosticare, diagnostice "stabilite" in scoala; stigmatizare si excludere; dezechilibre emotionale si probleme de comportament; inadaptare;

  • educatia pozitiva in familie si la scoala: principii si mod de functionare; strategii de lucru in scoala pentru prevenirea abuzurilor in scoala si in familie; valori ale copilariei;

  • colaborare familie-scoala-cabinete psihologice-autoritati-mass media pentru promovarea educatiei pozitive si stoparea abuzurilor.

Programul dezbaterilor

  • Iasi: 19.10.2011; ora 13.30;

locatia: Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir;

persoana de contact: Corina Migiu – corinamighiu@yahoo.com, 0726 210 196.

  • Suceava: 20.10.2011, ora 11.00.;

locatia: Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu;

persoana de contact: Doina Fintinariu (doina_fintinariu@yahoo.com, 0729913013); Andreea Periceac (0746 192 618).

  • Mures: 21.10.2011; ora 11.00;

locatia: Hotel Grand, Piata Victoriei;

persoana de contact: Alina Schenk (schenkalina@yahoo.com, 0751 611 890).

  • Timisoara: 28.10.2011; ora 11.00;

Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" , Bulevardul C.D. Loga , Nr. 45;

persoana de contact: Delia Bajireanu (delia_ciobu@yahoo.com, 0731372792).

Campania "Asculta-i sufletul" - organizatia Salvati Copiii

Materialul este unul informativ si face parte din campania de educare si sensibilizare pentru a combate violenta la adresa copiilor "Asculta-i sufletul", derulata de organizatia Salvati Copiii, in perioada septembrie - decembrie 2011.

Campania isi propune sa atraga atentia asupra nevoilor emotionale si psihice ale copiilor, precum si asupra efectelor negative pe care le au disciplinarea prin bataie, umilinta si neglijenta in ceea ce priveste dezvoltarea psihica si afectiva a acestora si modul in care se formeaza si se va comporta viitorul adult. De asemenea, ea isi propune sa ofere adultilor metode alternative si sprijin de specialitate pentru cresterea copiilor intr-un mod pozitiv.

Salvati Copiii a dezvoltat in cinci orase din tara (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Suceava, Targu Mures) Centre de Consiliere pentru Parinti, unde sunt oferite servicii de educare si consiliere pentru parinti si copii si servicii de formare pentru profesionistii care interactioneaza cu copii. La Bucuresti, Salvati Copiii a infiintat de asemenea Centrul de Educatie Emotionala si Comportamentala pentru Copii, unde ofera servicii de evaluare clinica, consiliere si psihoterapie pentru copii si adolescenti.

Copilul.ro sustine campania "Asculta-i sufletul".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Campania asculta sufletul

Articole recomandate

Citeste si despre