Tendinte in educatia si cresterea copiilor

/ / Modificat: 2013-10-04
Tendinte in educatia si cresterea copiilor

Educatie in stil modern

Metodele clasice in educarea si cresterea copilului au apus demult. Dar si cele ceva mai noi implementate par sa-si piarda din interes in fata unor tendinte absolut fascinante care vin sa ajute de acum incolo la dezvoltarea creativitatii, a imaginatiei, dar si la cresterea sanatoasa si armonioasa a copiilor.

De la filme mistico-fantastice pana la gadgeturi de tipul consolei Wee, al olitei ecologice sau al jucariilor high-tech – toate sunt menite sa se adapteze nevoilor moderne ale copiilor si sa ii ajute in dezvoltarea lor.

Ce ii mai incanta si captiveaza pe copii in al treilea mileniu?

Metodele noi de educatie si crestere ale copiilor care incep sa se contureze vin ca un raspuns la probleme si nevoi din ce in ce mai numeroase si complexe ale copiilor in epoca moderna.

Adaptarea procedeelor este esentiala, pentru ca aceasta este epoca in care traieste copilul tau si cu ea are de-a face. El trebuie sa stie sa fructifice tot ce poate din ea, in scop moralizator.

Ursuletul de plus si papusa cu rochite si fundite nu mai prezinta un interes real pentru copiii epocii moderne. Astazi zanele, creaturile mistice, dragonii, personajele stiintifico-fantastice sunt noile surse de dezvoltare si inspiratie pentru copii.

Personaje â idoli de factura moderna

Cinematografia, dar si domeniul modei s-au adaptat noilor cerinte in acest domeniu si au dat nastere la produse de film si haine creative si inovatoare pentru copii.

Noua tehnologie 3D a dat nastere unor filme si desene animate fascinante. Filme precum Alice in Tara Minunilor, Hannah Montana, Shrek, Spiderman au luat de foarte mult timp locul Mariei Mirabela sau desenelor ca "Floarea cu sapte culori", Tom si Jerry sau Sandy Bell.

Printre hainutele pentru copii predomina motivele care sunt intr-un anumit sezon la moda. Aceste noi atractii ii inspira pe cei mici sa se joace creativ folosindu-se de personajele preferate. Ii ajuta sa diferentieze binele de rau, sa gaseasca metode inedite de a scapa din diferite situatii.

Bucataria adaptata

Copilul tau este topit dupa inghetata, cartofi prajiti si alte produse alimentare nocive pentru sanatatea lui? Nu-i nicio problema! Se pare ca este la moda adaptarea celor mai nocive alimente in produse sanatoase, dar cu acelasi gust fascinant!

Prepararea in casa a deserturilor, dar si a mancarurilor pentru copii va capata iar amploare, parintii incercand astfel sa controleze fenomenul mondial care capata din ce in ce mai multa amploare: obezitatea! O inghetata perfecta pentru copilul tau poate fi facuta din cateva fructe pasate si iaurt!

Miscare fizica - numai in familie si cu gadget-uri moderne!

Este amuzant sa iti imaginezi un bebelus de 2-3 anisori folosind consola Wee, nu-i asa? Este un tablou nostim, dar extrem de real. O noua tendinta in cresterea copiilor este introducerea tehnologiei high-tech pentru dezvoltarea fizica. Se incurajeaza sportul prin folosirea produselor care sa-i si distreze si sa se poata juca cu ele in timp ce fac miscare.

Mini-laptopurile pentru copii

Sunt un trend care a patruns de ceva timp in educatia copiilor, dar se pare ca vor atinge punctul culminant. Integrarea copiilor in lumea virtuala capata accente din ce in ce mai timpurii, existand mini-laptopuri pentru copii de 2-3 anisori. Insa nu este folosit si internetul, aceste produse avand un rol educativ la aceasta varsta. Sunt instalate tot soiul de programe speciale si de joculete, fiecare dintre ele fiiind menit sa il ajute pe copil sa invete cu adevarat ceva: sa numere, sa citeasca, sa recunoasca animale etc.

Totusi, se observa si o prematuritate in accesul la internet al copilului mic. Desi exista o multitudine de oportunitati in folosirea internetului pentru a se educa, exista mai multe riscuri pe care si-l asuma parintii:

Universul internetului poate fi periculos pentru copil, intinzand o multime de capcane in care copii pot cadea cu usurinta, de cele mai multe ori in mod nevinovat!

Eco-trendul

Trendul eco continua si in urmatoarea perioada. Incepe sa se sedimenteze treptat in randul tot mai multor produse, inclusiv cele pentru copii. Deja exista o multime produse eco-friendly in cresterea si educatia copiilor:

  • jucarii;

  • detergenti;

  • hainute;

  • olite;

  • suzete;

  • biberoane;

  • scutece etc.

Tendinta este in continua dezvoltare, produsele din fibre naturale si biodegradabile incepand sa acapareze piata produselor destinate copiilor, iar parintii nu se sfiesc in a le achizitiona. Doar merg pe principiul "tot ce e mai bun pentru sanatatea copilului meu"!

Jucariile high-tech

Inalta tehnologie va patrunde din ce in ce mai mult in viata copiilor, prin aparitia unor jucarii super-mega inteligente create dupa o tehnologie performanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode educatie moderna Tendinte

Articole recomandate

Citeste si despre