Cum sa fii mai istet decat regele?

/ / Modificat: 2023-09-21
Cum sa fii mai istet decat regele?

O noua carte clasica pentru copii la Editura Frontiera

Colectia Frontiera Clasic a Editurii Frontiera le propune cititorilor sai antologii nobile de povesti culese din traditii si spatii diverse. Fie ca vorbim de povesti culte, basme, fabule sau ghicitori, acestea se caracterizeaza prin eleganta cu care trateaza sufletul omenesc.

Editura Frontiera anunta aparitia unui nou titlu din aceasta colectie, "Mai istet decat regele", cea mai recenta carte publicata, constituind o selectie de povesti-ghicitori de dezlegat pentru a putea fi intelese. Cu povestiri adunate de autorul american George Shannon si ilustrate de artistul roman Eugen Berlo, volumul se adreseaza copiilor, dar si celor mari, caci rezolvarea situatiilor complicate din fiecare poveste cere multa perspicacitate. 

Povestile sunt scrise intr-o cheie enigmatica, cu personaje excentrice, farsori si bufoni,  toate avand un mister care trebuie rezolvat pentru a afla sfarsitul intamplarilor. Care au fost cele trei cuvinte care l-au scapat pe Nastratin de spanzuratoare? Cum poti micsora o linie fara sa o stergi? Sau cum poti face un hot sa se dea de gol singur? Iata cateva dintre intrebarile carora cititorii trebuie sa le gaseasca raspuns.

Ilustratiile editiei romanesti sunt realizate de Eugen Berlo care, inspirat de simplitatea desenelor rupestre, poate la fel de vechi ca povestile din carte, ne propune imagini care evoca personaje dintr-o bucata, desenate in linii naive, ca de o mana de copil. Este un univers vizual presarat cu simboluri matematice si hieroglife, seducator prin misterele, ghicitorile si puzzle-urile pe care ni le pune inainte.

Cartea este recomandata copiilor de peste 7 ani si poate fi achizitionata la pretul de 45 de lei de pe site-ul editurii si din librariile partenere.

Booktrailer

Despre autor

George Shannon este un autor american indragostit de povestile pentru copii, pe care le considera o forma de arta stilizata, asemenea haiku-urilor sau sculpturii. Are o experienta indelungata de bibliotecar si povestitor, pe care a fructificat-o in cele peste 40 de carti scrise pentru copii. 

Despre ilustrator

Eugen Berlo a studiat matematica si arhitectura si are o sustinuta activitate de pictor si sculptor. Artistul a mai ilustrat pentru Editura Frontiera cartile “Spre Polul Sud” de Emil Racovita si “Strabunicul meu, Emil Racovita” de Andreia Petcu.

Despre editura

Editura Frontiera publica autori importanti pentru copii din literatura universala si ofera, in acelasi timp, spatiu creativ pentru autorii si ilustratorii romani. Mai multe detalii si noutati editoriale gasiti pe www.editurafrontiera.ro si conturile de Facebook si Instagram ale editurii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti copii

Articole recomandate

Citeste si despre