Ce ar trebui sa faca un scolar in loc de teme pentru acasa

/ / Modificat: 2018-05-08
Ce ar trebui sa faca un scolar in loc de teme pentru acasa

Mintea si corpul copiilor necesita un alt tip de activitate decat cea academica la sfarsitul unei zile intregi de scoala, urmata de activitati extrascolare, in urma careia cei mici se simt coplesiti si epuizati.

Iata ce ar trebui sa faca un scolar in loc de teme pentru acasa, dupa o zi agitata si inainte de a merge la culcare:

1. Sa sara coarda

Jocul liber, la alegere, este esential in dezvoltarea mentala acum cand calendarul zilnic al copilului este foarte incarcat si cand pauzele dintre ore sunt din ce in ce mai scurte sau lipsesc.

2. Sa vorbeasca cu parintii lor

Temele pentru acasa afecteaza timpul petrecut de parinti cu copiii lor si, implicit, relatia dintre acestia. In loc sa cicaleasca copiii epuizati, familiile ar trebui sa discute mai mult cu copiii despre cum a decurs ziua, conversatiile contribuind in special celor mici la asimilarea de cunostinte si la cultivarea empatiei.

3. Sa doarma

Studiile arata ca un procent de pana la 30% din copii nu dorm suficient. Lipsa somnului duce la probleme comportamentale, la deficitul atentiei si al activitatilor academice, la iritabilitate si la cresterea in greutate.

4. Sa citeasca sau sa li se citeasca

Lectura, independenta sau atunci cand este facuta impreuna cu parintii, contribuie la dezvoltarea vocabularului si creste eficienta copilului la scoala.

5. Sa faca un puzzle

Abilitatea de a se juca singuri, fara implicarea unui adult, sporeste increderea de sine si relaxeaza.

6. Sa se dea pe topogane

Orice tip de activitate fizica “riscanta” ii ajuta pe copii sa isi descopere propriile limite, sa evalueze riscurile si sa se descurce in diferite medii.

7. Sa se joace cu alti copii in cutia de nisip

Joaca in paralel este o activitate ce incepe inca de la varsta de aproximativ 2 ani, pentru copiii mai mari reprezinta o modalitate de a dezvolta abilitati sociale esentiale.

8. Sa plimbe catelul sau sa lucreze in gradina

Studii de cercetare au aratat ca astfel de activitati inlatura aparitia alergiilor si astmului si sporesc randamentul pe plan stiintific al copilului, in plus activitatea fizica ajuta la bunastarea fizica si mentala a celui mic.

9.Sa deseneze

Unii copii au dificultati in a se face intelesi verbal, desenatul poate fi atat un mijloc de relaxare dar si o alta modalitate de a comunica cu cei din jur.

10. Sa isi faca curat in camera

Acest tip de activitate ii va invata ce inseamna responsabilitatea, cum pot contribui la viata de familie, cum pot avea grija de ei insisi si nu in ultimul rand le va insufla un sentiment de empatie.

11. Sa scrie o poveste

Copiii isi pot exprima sentimentele astfel in mod liber , isi stimuleaza imaginatia si isi exerseaza abilitatile motrice.

12. Sa stea linistiti, fara a fi deranjati

Copiii au nevoie de relaxare in proprii lor termeni, astfel de momente contribuie nu doar la destindere ci si la odihna corpului si a mintii si la auto-reflectie. Orice tip de activitate vei alege pentru copilul tau in loc de temele pentru acasa, este important de stiut ca il va ajuta sa isi dezvolte o serie de abilitati si insusiri esentiale transformarii lui intr-o persoana sanatoasa, sociala, creativa si independenta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii Relaxare copii Joaca

Articole recomandate

Citeste si despre