Clementoni - O poveste care a inceput „cu mult timp in urma”

/ / Modificat: 2021-12-02
Clementoni - O poveste care a inceput „cu mult timp in urma”

In aceasta frumoasa calatorie construita din intalniri si comparatii, am tinut cont intotdeauna in ceea ce a crezut intotdeauna fondatorul Mario Clementoni, si anume puterea jocului: „Fiecare copil isi pune toata concentrarea de care este capabil in joc si isi aminteste lucrurile mai bine cand le face cu placere. Si lucrul pe care il face cu cea mai mare placere este sa se joace ".

Lasati-va ghidati de copilul care sunteti sau ati fost, amintiti-va intotdeauna de frumoasa curiozitate a descoperirii si, mai presus de toate, imaginati-va ... urmati copilaria care este in voi.

Jocuri concepute pentru a ajuta copiii sa invete in timp ce se distreaza.

Abilitati logice si de observare

Cream produse pentru a sprijini copiii, inca din primele luni de viata, in dezvoltarea abilitatilor logice, de asociere si de observare. Concepem jocuri care pot stimula perceptia vizuala, precum si capacitatea de a analiza, compara si interpreta realitatea inconjuratoare.

Abilitati manuale si perceptie tactila

Dezvoltarea perceptiei tactile in timpul cresterii ii permite sa devina treptat autonom si cu timpul sa invete sa perceapa singur. Jucariile (https://unicornulvesel.ro/products/clemmy-tren-senzorial ) moi si colorate, cu butoane mari de functionare, permit copilului sa-si exercite comportamentele motrice si sa-si rafineze perceptivitatea vizuala si tactila, precum si modalitatile auditive.

Creativitate si imaginatie

Este firesc pentru copii sa-si imagineze si sa creeze lumi fantastice. Inca din copilaria timpurie, procesele lor creative gasesc cea mai buna forma de exprimare in joc (https://unicornulvesel.ro/products/clemmy-ferma-vesela-cu-cuburi), deoarece prin joaca reproduc situatii traite si le refac creativ, oferind spatiu liber fanteziei si imaginatiei.

Memorie

Dezvoltarea memoriei este o activitate spontana foarte importanta pentru copii, deoarece prin experiente senzoriale si momente de joc invata sa recunoasca lumea din jurul lor si sa invete mai usor. Acesta este motivul pentru jocurile de la Clementoni sustin copilul in procesul de dezvoltare al memoriei, care transmit continuturi educationale abordate si la scoala si care pot fi reluate si invatate mai usor prin dinamica jocului.

Cunoasterea si intelegerea lumii

Invatarea si dobandirea de abilitati pentru copil are loc prin joc, miscare, explorarea de sine si a tot ceea ce il inconjoara prin observare si comparatie. A invata pentru el inseamna a asculta, a intelege si a relua autonom experientele, actiunile, discursurile, inseamna a putea descrie, reprezenta si imagina situatii si evenimente prin joc (https://unicornulvesel.ro/products/set-cuburi-winnie-cu-carticica).

Perceptia auditiva

Proiectam jocuri care sa sustina dezvoltarea perceptiei auditive a copiilor, prin efecte sonore, cantece si rime care ii ajuta sa recunoasca si sa invete primele cuvinte, numere, sunete de animale si multe alte continuturi educationale potrivite pentru diferite grupe de varsta. Jucariile echipate cu sunete si voci, in special, ofera modele sonore de imitat, antrenand predecesori importanti ai limbajului, cum ar fi lalatia (emisie de sunete spontane) si ecolalia (emisie de sunete cu care copilul incearca sa imite modelul acustic auzit). Acesta este motivul pentru care jocurile imitative de sunete si cuvinte joaca un rol semnificativ, deoarece antreneaza copilul in producerea sunetelor inainte ca acesta sa faca efortul de a pronunta primele cuvinte la scurt timp dupa aceea. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre