Trucul prin care poti evita rapirea copiilor

/ / Modificat: 2019-07-29
Trucul prin care poti evita rapirea copiilor

Cum sa impiedieci copiii sa plece cu persoane pe care nu le cunosc

Indiferent cat de mult ii spui unui copil sa nu vorbeasca cu persoanele straine si sa nu plece cu oricine se intampla sa nu te asculte pentru ca cei care au inters stiu cum sa-l convinga.

Cum poti evita rapirea copilului

Intr-un videoclip demonstrativ, o mama sta pe o banca la un loc de joaca, in timp ce fiul ei de cinci ani se dadea in leagan.

Apoi, un barbat se apropia de copil cu momeala: doi pui draguti de caine in brate. Baietelul s-a apropiat de om pentru a mangaia catelusii, iar barbatul, foarte amabil, i-a spus: "Am mai multi in masina, vrei sa vii sa-i vezi?" Copilul, fara sa se gandeasca de doua ori, spune "da", si pleaca de mana cu barbatul, spre uimirea mamei care credea ca fiul sau nu va pleca niciodata cu un strain.

Inocenta copilului a tradat-o, iar cel mai ingrijorator lucru este ca, in cele mai multe cazuri, rapitorul este o persoana pe care cel mic o stie si, prin urmare, nu se va indoi de bunele lui intentii: vecini, prieteni, familia si chiar parintii insisi (in cazurile in care copilul este crescut doar de unul dintre acestia).

Trucul care il poate ajuta pe copil sa nu plece cu nimeni, fara acordul parintilor

Una dintre metodele pe care rapitorii le folosesc adesea este sa ii spuna copilului ca parintii lui l-au rugat sa-l ia de la scoala sau de unde se afla. Ei chiar spun ca parintii au avut un accident, iar el te va duce la spital, pentru a te intalni cu ei.

Copilul poate ezita sa plece cu aceasta persoana la inceput, dar la cea mai mica insistenta a rapitorului, el va fi de acord, fara a opune rezistenta.

  • Primul lucru pe care ar trebui sa i-l spui copilului este sa nu plece cu nimeni, chiar daca cunoaste acea persoana, daca nu l-ai informat tu inainte.
  • Trebuie sa stabilesti cu micutul un cuvant secret pe care numai voi sa-l stiti si niciodata, dar niciodata sa nu fie dezvaluit nimanui.
  • Inventeaza un cuvant sau foloseste un cuvant cheie pe care numai voi sa-l cunoasteti si spune-i copilului ca persoana care vrea sa-l ia trebuie sa-i spuna acel cuvant secret. Iar daca nu il stie nu trebuie sa plece cu ea, chiar daca spune ca l-au trimis parintii.

De exemplu: daca cuvantul cheie este "foarfece", persoana care va lua copilul trebuie sa ii spuna celui mic acest cuvant. Daca nu-i spune, copilul nu trebuie sa plece cu el.

Daca este o persoana apropiata sau de incredere pe care ai trimis-o dupa copil, nu va exista nicio problema pentru ca ii poti spune cuvantul secret si astfel micutul va fi in siguranta.

Cuvatul trebuie schimbat de fiecare data dupa ce a fost folosit si, desigur, copilul nu ar trebui sa il spuna nimanui, niciodata.

Dar nu trebuie sa bagi frica in copil. Ci doar sa-l avertizezi ca nu toata lumea se comporta bine cu cei mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri Rapire copil Rapire

Articole recomandate

Citeste si despre