Dezvoltarea limbajului la copilul de 3 ani

Intrebare:

- Am o fetita de 3 anisori si nu pronunta unele litere de exemplu C este T pentru ea si S este SH si multe cuvinte ies foarte urat. Va merge din toamna la gradinita si ma tem ca o sa rada copii de ea. Nu mai stiu cum sa o invat sa vorbeasca cat de cat corect. Sau daca este cazul de un logoped?

Raspuns:

Unii copii isi dezvolta limbajul cu usurinta iar altii necesita mai mult timp pentru aceasta, fara ca acest lucru sa fie patologic.

De asemenea unele litere sunt mai greu de pronuntat corect de catre copii, ceea ce intr-adevar poate crea anumite tulburari emotionale de la o anumita varsta, mai ales intr-o colectivitate (gradinita, scoala).

De aceea este de dorit sa se depisteze si sa se corecteze tulburarile de limbaj din timp.

Ceea ce puteti dumneavoastra sa faceti este sa-i vorbiti mult, corect si firesc, chiar daca ea nu pronunta corect cuvintele si fara a-i face mereu observatii referitor la modul cum vorbeste.


De asemenea, va sfatuiesc sa va adresati unui medic pediatru sau chiar specialist in neuropsihiatrie infantila, pentru o evaluare a dezvoltarii psihomotorii, a comportamentului si limbajului corespunzator varstei; in urma acestei evaluari medicul poate aprecia daca fetita dumneavoastra necesita sau nu ajutorul unui specialist logoped.Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul