• Adauga-ti afacerea

  Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.

  Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!

  Afla cum!

Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti

Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti - Departamentul de reproducere umana asistata (Maternitatea Giulesti) ofera o serie de servicii medicale specializate pentru cuplurile care se confrunta cu probleme de fertilitate:

<li>inseminare artificiala in cadrul cuplului;
<li>inseminare artificiala de la donator, din...

Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti - Departamentul de reproducere umana asistata (Maternitatea Giulesti) ofera o serie de servicii medicale specializate pentru cuplurile care se confrunta cu probleme de fertilitate:

<li>inseminare artificiala in cadrul cuplului;
<li>inseminare artificiala de la donator, din banca de sperma;
<li>fertilizare in vitro (FIV)
<li>injectare intracitoplasmica a spermatozoizilor (ICSI)
<li>transfer intrafalopian al gametilor (GIFT).

De asemenea, Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti dispune si de un program dedonare de ovocite, sperma si embrioni, banca de embrioni, autoconservare, donatori anonimi, dar si banca de sperma: autoconservare, donatori anonimi. Datorita departamentul de reproducere umana asistata din cadrul spitalului au venit pe lume peste 250 de copii nascuti ca urmare a procedeelor de Fertilizare in Vitro efectuate in clinica, in cadrul programelor de tip: FIV/ICSI, embriotransfer cu embrioni decongelati (banca de embrioni), programul de donare de ovule, embriotransfer la mama purtatoare.

In cadrul clinicii, rata medie de sarcini raportate la numarul de embriotransferuri este in medie 35% si peste 45% la paciente sub 30 de ani. Intregul personal al clinicii a efectuat numeroase stagii de specializare in reproducere asistata in centre de prestigiu din SUA, Belgia, Israel, Franta, Anglia si sunt medici specialisti devotati si foarte bine pregatiti. In data de 21 februarie 2003 s-au nascut in Clinica "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti al 100-lea copil conceput in Laboratorul clinicii prin tehnici de fertilizare in vitro, precum si copilul cu numarul 101.

Departamentul de Reproducere Umana Asistata Spitalul Panait Sarbu (Giulesti) detine: banca de embrioni, banca de sperma, echipament pentru crioconservarea spermei si embrionilor, echipament pentru injectia intracitoplasmatica a spermatozoizilor, laborator complet utilat pentru realizarea fertilizarii in vitro.

Facilitati pe care le ofera Departamentul de Reproducere Umana Asistata:

1. FIV
2. ICSI (injectarea intracitoplasmatica a spermatozoidului)
3. TESA (aspirat epididimar)
4. TESE ( biopsie testiculara)
5. Assisted heatching (ecloziune asistata)
6. Cultivare la blastocist
7. Vitrificare ovocite
8. Vitrificare embrioni in orice stadiu de diviziune pina la stadiul de blastocist
9. Congelare sperma
10. Congelare tesut testicular
11. Inseminare artificiala

Banca de sperma
Banca de embrioni
Program de donare gameti � ovocite, sperma

Teste de laborator � Andrologie

Spermograma
Spermocultura
Test de vitalitate
Test morfologie spermatozoizi
Test Mar � anticorpi antispermatici
Test de migrare a spermatozoizilor
Test postcoital;

Laboratorul de fertilizare in vitro - dotari

Hota cu flux laminar;
Incubatoare CO2 � Binder;
Incubatoare amestec de gaz � Cook;
Stereomicroscop - Olympus;
Microscop cu contrast de faza - Nikon;
Microscop cu inversie � Nikon;
Sistem de micromanipulare � Narishige;
Sistem de micromanipulare � Eppendorf;
Centrifuga;
Tancuri pentru stocare in azot lichid;
Tanc de stocare (carantina) � pentru Cupluri cu AgHbs si HCV pozitiv;
Sisteme de sterilizare a aerului din incapere;

departament de reproducere umana asistata

Sef sectie: Dr. Mihail Niculescu, medic primar Obstetrica - Ginecologie;
Dr. Anca Moisa, medic primar Obstetrica - Ginecologie, androlog;
Academician Profesor Doctor Bogdan Marinescu, medic primar Obstetrica - Ginecologie;
Asistent Universitar Dr. Luiza Hodovanu, medic primar Obstetrica - Ginecologie;
Dr. Andreea Enache, medic specialist Obstetrica - Ginecologie;
Asistent Universitar Dr. Andreea Veliscu, medic specialist Obstetrica - Ginecologie.
Dr. Marilena Baluta, medic Obstetrica - Ginecologie, embriolog;

prezenta obligatorie a cuplului;
discutie despre istoricul sterilitatii;
verificarea analizelor efectuate de cuplu: daca sunt recente si de calitate nu se refac; daca sunt vechi sau lipsesc se efectueaza un nou set;
analize obligatorii ce vor exclude cauzele care pot afecta sarcina, sanatatea mamei sau a fatului:
Ac anti-rubeola;
Ag Hb-s;
Ag Hb-c;
HIV;
VDRL, TPHA;
dozari hormonale (in cazul ciclurilor neregulate, patologiei ovulatorii sau infertilitatii primare):
progesteron seric (ziua 21);
estradiol seric;
FSH, LH (ziua 3);
Prolactina;
TSH;
androgeni;
examen glera cervicala
examen secretie vaginala;
examen citologic Babes - Papanicolau (pentru a exclude procesele neoplazice de la nivelul colului uterin);
examen ecografic vaginal;
histero-salpingografie (in special in cazurile de sterilitate secundara);
biopsie de endometru (pentru eliminarea unei patologii ovulatorii, a tulburarilor de faza luteala);
se efectueaza cu ajutorul unor catetere foarte fine (Pipelle Cornier), introduse prin colul uterin si care nu necesita dilatatia acestuia (fara anestezie) ;
prin aspirare se recolteaza material din mucoasa endometriala, ce va fi ulterior analizat anatomo-patologic;
spermograma. examenul clinic al pacientei, la care se adauga: xamen citologic Papanicolau
examen secretie vaginala;
examenul ecografic se efectueaza in ziua a 12-14-a a ciclului, pentru urmarirea caracterelor ovulatiei (grosimea mucoasei, caracteristicile foliculilor ovarieni);

Departamentul de Fertilizare in Vitro: tel. si fax
021.316.1277

Opinii utilizatori

Pentru Robert Sebastian
De Emilia pe 03 Martie 2010

Opinia dumneavoastra despre nasterea cu doamna doctor Moisa Anca este activa si se poate citi la Spitalul Clinic Obstetrica Ginecologie Prof Dr Panait Sarbu (Giulesti) la vezi toate opiniile.

Nasterea cu dr. Anca Moisa
De Robertsebastian pe 03 Martie 2010

Multumiri pentru dr. Anca Moisa. Un medic exceptional. Cu dumneai esti sigur ca scade rata natalitatii in Romania. Aviz amatorilor de senzatii tari. Nasterea cu dumneai este o adevarata aventura, mai ales ca este de durata si final neasteptat. Poti sa spui int-adevar ca "viata bate filmul". Scorul Apgar la o nastere cu dr. Anca Moisa este maxim, adica 5 (ca notele la americani) Si noi, ne simtim datori sa-i returnam acest scor(nota) pt. perestatia doamnei ca medic: nota 5! Felicitari!

Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti
De VIOLETA pe 01 Martie 2010

In lunna decembrie 2009, am facut primul FIV la Giulesti, sotul meu are oligoastenoteratospermie. Ne chinuim de vreo 2 ani cu investigatii, pana la urma am ajuns la fiv. Nu am stiut ce presupune, dar eram foarte optimista. Auzisem ca aceasta e solutia la problema noastra si nici nu ma gandeam la esec, refuzam categoric. Drumul a fost lung si greu, am facut hiper-stimulare ovariana dupa tratamentul de stimulare cu puregon si diphereline(1 luna, in fiecare dimineata la ora 8:00, doua injectii), apoi a urmat punctia ovariana si dupa,chinul: m-am umflat in burta de parca eram gravida in 5 luni, dureri cumplite, 10 zile am stat intenata, nu puteam dormi, manca, respira, clipe de cosmar foarte grele pentru mine si sotul care mi-a fost alaturi in fiecare moment. Eram dispusa sa uit tot chinul daca macar rezultul ar fii iesit pozitiv, dar din pacate cum poate anticipati, nu a fost sa fie. Nici acum nu mi-am revenit complet psihic mai mult. Peste 2 sapt urmeaza a doua procedura, de data asta va fii mai simplu pentru ca am obtinut embrioni si am optat pentru concelare. Voi face decat ET. Acum va spun sincer mi-a scazut mult optimismul, nu mai pornesc atat de increzatoare, dar un lucru am inteles bine: Daca Dumnezeu nu vrea, puterea omului e inutila, tehnologia de asemeni. Totul depinde de cel de sus.
Am sa ma rog mai mult sa ma ajute sa ma resemnez daca nu va fii voi Lui.

Aceasta a fost o mica parte din eperienta mea, din dorinta de a avea un bebe mic. Sper ca nu v-am intristat prea tare. Nu seamana o experienta cu alta. Bafta multa si rugati-va mult. Domnul sa ne binecuvanteze!

Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti
De Stancu emilia pe 31 Ianuarie 2010

In 2003 am inceput tratamentul cu dr. Marinescu si dr. Cocei si am ramas insarcinata. Am o fetita si le multumesc din inima. Acum 2 ani am mai vrut un copil, am facut tratament cu alt doctor si nu am ramas. Dr. Marinescu si dr. Cocei raman lideri si ii iubesc.

Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sarbu
De Dani pe 21 Ianuarie 2010

Saptamana aceasta am fost la Spitalul Giulesti, la compartimentul de reproducere umana asistata. Care a fost impresia generala ? Greu de definit. Oare ce ar trebui facut ca lucrurile sa mearga bine ? Intrebarea aceasta mi-am tot repetat-o in timp ce asteptam pe holurile spitalului. Raspunsul pe care l-am gasit imediat-un buget mai mare alocat: bani pentru renovarea spitalului, salarii motivante pentru personalul suprasolicitat. Simplu, nu? Insa, in timp ce asteptam in sala de tratamente unde se fac IAS, pe patul de consultatie, asezata langa geamul prin care batea un vant aspru de iarna, ma gandeam in continuare ca nimeni dintre personalul medical nu m-a informat in ce consta aceasta interventie. Poate, nu ar fi trebuit ?! In timp ce am plecat de la spital, ma gandeam ca totul s-a integrat perfect in peisajul de saracie clasic spitalelor din Romania. Circuitul defectuos din spital, comunicarea sau mai bine spus lipsa ei - personal medical / pacient, mai bine ma opresc aici ca incep sa devin carcotasa. Era sa uit cateva lucruri "minore". Stiti ce s-a integrat cel mai bine in atmosfera generala? Faptul ca medicul care fuma in camera de tratament unde se fac IAS a scos speculum pentru deschiderea colului uterin din cutia de instrumentar steril fara sa se mai spele pe maini si fara sa-si puna manusi si la asezat pe capacul cutiei pana la venirea celuilalt medic care a efectuat interventia in aceleasi conditii de asepsie sau...sa sterg litera "a" ? Adica, fara manusi. Si in timp ce ma asezam pe masa ginecologica ma gandeam sa ma asez perfect pe aleza, fiindca doar aceea era schimbata dupa fiecare pacienta. Fara intentie mi-au revenit in memorie imagini din vara anului precedent cand am fost tot aici, in Romania, la un centru de tratament unde patul de consultatie ginecologic era Dezinfectat dupa fiecare pacienta cu gigasept, cearceaful era schimbat dupa fiecare pacienta, personalul isi schimba manusile dupa fiecare pacienta si totul era cum ar fi trebuit sa fie. Cred ca ar trebui sa ma opresc fiindca trag eu concluzia - ori imi caut un bun psiholog care sa-mi spuna ca "exagerez" sau sa incerc sa caut si alte posibilitati ?

Multumesc
De Andra pe 07 Ianuarie 2010

Multumesc mult Mirela, pentru mesajul tau, imi pare rau ca sunt atatea cupluri care intampina astfel de probleme, voi de cand incercati (prin tratamente) sa aduceti pe lume un copil? ati fost la medic urolog sau androlog? te intreb pentru ca eu de saptamana viitoare o sa ma duc la spitalul Parhon unde voi vorbi cu un medic androlog. Oricum daca va doriti mult un bebe eu va sfatuiesc sa nu va opriti, intr-adevar stiu ca e un drum lung, dar fiti optimisti si luptati pentru asta. Eu va doresc bafta si sa auzim de bine.

Parere de rau...
De Mirela pe 03 Ianuarie 2010

Imi pare rau, Andra sa citesc ceea ce vi se intampla. O problema asemanatoare o are si sotul meu (nu azoospermie ci oligoasternospermie )a urmat diverse tratamente recomandate de doctor dar nici un rezultat, dupa aceea s-a stabilit o operatie de varicocel rezolvand pentru un timp problema dar tot neavand un copil. Ne dorim enorm de mult un copil si momentan traim pentru asta. Va doresc mult noroc si rabdare!

Am 35 ani si imi doresc enorm un copil
De Andra pe 31 Decembrie 2009

In urma spermogramei pe care sotul meu a facut-o a rezultat ca numarul spermatozoizilor este 0, sotul meu a urmat o perioada lunga (aproximativ 7 - 8 ani) un tratament pentru o boala autoimuna (poliartrita reumatoida) cu medicamentul "endoxan" medicament care dupa foarte mult timp am aflat ca dauneaza spermei. Poate sa-mi spuna cineva daca exista sanse prin diverse tratamente ca sotul meu sa aiba rezultate in aceasta problema? Multumesc si scuze daca nu am avut o exprimare medicala corecta, sper sa ma fac inteleasa. P.S. Am uitat sa specific ca ne dorim foarte mult un copil.

Dezamagire
De Eugenia pe 12 Noiembrie 2009

Am fost azi la clinica cu sotul meu pentru niste informatii. Am avut ghinionul sa dau de asistenta de la ecografii care este total neprofesionista, nici nu am apucat sa spun ce vreau ca m-a si luat la rost, nu puteam sa tin un dialog cu un medic din cauza dansei care vorbea peste. Am plecat din clinica dezamagita total. Comunicarea lasa de dorit. Ai impresia ca trebuie sa strabati un munte sa poti razbi. Pacat. Si eu sunt cadru medical, dar nu ma comport asa. Sunt om.

Din pacate, suntem in Romania!
De Sonia pe 07 Noiembrie 2009

Chiar saptamana aceasta am fost la dl. prof. Marinescu. Mi-a lasat o impresie foarte buna, personalul, de asemenea, conditiile de acolo Giulesti nu. Mi-am zis, suntem in Romania, iar cei care trebuie sa stabileasca prioritatile acestui popor si sa faca tot posibilul pentru finantarea a ceea ce este important pentru noi, se tot cearta. Degeaba avem specialisti, ma si mir ca mai stau in tara. In ceea ce priveste visul de a avea un bebe eu sunt foarte optimista si am incredere in dl. prof. Marinescu. Succes tuturor, aveti incredere!

Contact Spitalul Clinic Prof Dr Panait Sarbu Giulesti

Adresa

Calea Giulesti, 5, Bucuresti, Sectorul 6

Site www.panaitsarbu.ro
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

 • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
 • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
 • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
 • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
 • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.