Ii multumesc mamei pentru ca nu a fost cea mai buna prietena a mea

/ / Modificat: 2023-09-15
Ii multumesc mamei pentru ca nu a fost cea mai buna prietena a mea

Mamele sunt in stare sa-si dea viata pentru copiii lor, sa stea nemancate pentru ca cei mici sa aiba mancare, sa devina leoaice daca se intampla ceva cu micutii lor pentru a-i proteja.

Psihologul Maria Jose Roldan spune ca o mama nu va fi niciodata cea mai buna prietena a copiilor ei.

Poate ca te-ai gandit vreodata ca mama ta este cea mai buna prietena si vrei si tu sa fii cea mai buna prietena a copiilor tai, ca ei sa stie ca vei fi acolo neconditionat. Dar a fi mama nu inseamna sa fii cea mai buna prietena.

Mama ta nu e cea mai buna prietena a ta

Mama ta nu a fost niciodata cea mai buna prietena a ta. De exemplu, ti-ai dorit din toata inima sa mergi cu prietenii la o petrecere si sa stai pana tarziu... Mama ta nu te-a lasat pentru ca a crezut ca nu este o varianta buna pentru tine, chiar daca ai plans amar multe ore. Pentru ca este mama ta si nu cea mai buna prietena a ta ... O prietena buna te-ar fi lasat, dar mama te-a protejat.

De cate ori ai vrut sa-ti vopsesti parul in culori ciudate sau sa-ti faci diverse tatuaje? Si mama nu te-a lasat spunandu-ti ca, odata cu trecerea timpului, vei regreta. "Cand vei fi mare, poti sa-ti faci ce vrei!" si probabil asa a fost. Dar mama ta stie ca in adolescenta cineva actioneaza condus de impulsuri, iar apoi regreta ca s-a desenat pe corp. Cea mai buna prietena a ta, insa, te-ar fi insotit sa o faci, fara sa se gandeasca cum te-ai fi simtit mai tarziu.

Lectiile unei mame nu sunt sfatul unui prieten

O mama stie cand este timpul si cand nu, stie cand se intampla ceva cu tine, fara a fi nevoie sa-i spui ceva. Prietenii vor sa faca acelasi lucru ca tine si sa te insoteasca in aventurile tale, dar o mama este cea care isi da seama ca nu ai nevoie intotdeauna de acele aventuri. Si cel mai important lucru este ca te ghideaza pe drumul tau si te va redirectiona atunci cand il vei parasi. Va fi INTOTDEAUNA alaturi de tine, va fi mereu SPRIJINUL tau, va fi intotdeauna GHIDUL tau.

Mama ta ti-a spus de multe ori "NU", dar ti-ai dat seama ca datorita ei ai invatat lectii minunate de viata. O mama te invata sa faci lucruri, astfel incat, mai tarziu sa te poti apara si sa te poti descurca singur. Chiar daca ai avut probleme si ea te-a ghidat pentru a gasi solutia si ti-a fost suport si sprijin, ai fost responsabil pentru rezolvarea lor ... Dar nu va fi intotdeauna alaturi de tine sa rezolve lucrurile si de aceea trebuie sa inveti sa te descurci singur.

Multumita mamei tale, esti pe drumul cel bun

Pentru ca mama ta nu a fost niciodata cea mai buna prietena a ta, astazi nu esti pierdut si te afli pe drumul cel bun, stii unde trebuie sa mergi si cum ar trebui sa o faci. Acest lucru se datoreaza faptului ca mama ta a stiut ca nu trebui sa fie cea mai buna prietena in niciun caz si nu a iesit din rolul ei.

Multe mame cred ca este mai bine sa fie prietene, astfel incat copiii lor sa nu le urasca ... Dar nu le vor uri niciodata, este IMPOSIBIL. Mai mult, daca esti mama si iti educi copiii pentru binele lor, iti vor fi recunoscatori pentru totdeauna. Iar lacrimile care le-au curs atunci cand le-ai refuzat ceva au devenit o lectie minunata. Ceea ce conteaza este ca, atunci cand esti mama, stii cum sa asculti, sa empatizezi si sa-ti indrumi copiii in orice moment.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Sentimente mama

Articole recomandate

Citeste si despre