Lucruri uimitoare despre copiii nascuti in august

/ / Modificat: 2018-08-06
Lucruri uimitoare despre copiii nascuti in august

Cercetarile releva lucruri uimitoare despre copii, in functie de luna in care se nasc, iar cei nascuti in august se pare ca au rezultate mai slabe la testele scolare, frecventeaza mai rar cursurile universitatilor si au mai mult sanse sa comita infractiuni juvenile, insa daca te gandesti ca ar trebui sa falsifici deja certificatul de nastere al copilului tau, asteapta putin pentru ca cei nascuti in august au si calitati neasteptate.

Curiozitati despre copiii nascuti in august

Iata cateva dintre lucrurile uimitoare la care sa te astepti daca copilul tau este nascut in luna august:

Copiii nascuti in august sunt inalti si bine dezvoltati

Cei nascuti in august sunt inalti si bine dezvoltati (spre deosebire de copiii nascuti in septembrie care sunt mai uscativi).

Copiii nascuti in lunile iunie, iulie si august au cea mai mare medie de greutate dintre toti copiii nascuti in timpul unui an si devin inalti atunci cand cresc, cel putin asta sugereaza un studiu efectuat in Marea Britanie pe un esantion de 450.000 de subiecti, atat barbati cat si femei.

Una dintre teoriile care explica de ce copiii nascuti vara sunt bine dezvoltati sustine ca acest lucru se datoreaza unei expuneri mai mari la vitamina D in ultimele luni de sarcina. Interesant este si ca in cadrul aceluiasi studiu s-a descoperit ca fetele nascute in lunile de vara nu vor ajunge la pubertate mai devreme decat este normal, ceea ce este un lucru bun.

Pubertatea timpurie a fost legata de aparitia cancerului la san, de sarcinile in perioada adolescentei, de afectiuni cardiace, diabet, depresie si dependenta.

Cei mai multi copii se nasc in luna august

Conform unor studii efectuate pe parcursul a 16 ani, cei mai multi copii se nasc in luna august, poate si datorita faptului ca iarna este lunga si rece si parintii simt nevoia sa se imbratiseze mai mult?

Expertii sustin ca oamenii petrec mai mult timp in interior iarna, adica cam cu noua luni inainte de luna august si ca atunci cand sunt plictisite si stau in casa, cuplurile sunt mai predispuse la a avea relatii intime.

Cei nascuti in luna august sufera mai putin de tulburari bipolare 

Cei nascuti in august si septembrie sunt, conform studiilor, cei mai putin predispusi la a suferi de afectiuni bipolare, comparativ cu cei nascuti in luna ianuarie, desi nu se stie exact de ce. Se pare ca mediul, expunerea prelungita la lumina solara si alimentatia ar putea fi parte din factorii care influenteaza acest aspect.

In acelasi timp insa, studiile arata ca cei nascuti in august sunt mai predispusi la a fi diagnosticati ca avand ADHD, deoarece sunt trimisi mai devreme la scoala si adesea sunt cei mai mici din clasa.

Cei nascuti in august se simt mai norocosi

Un studiu efectuat in 2005 a relevat ca cei nascuti in august se simt mai norocosi decat cei nascuti in lunile de iarna. Cercetarile au aratat ca cei ce se simt mai norocosi sunt mai putin anxiosi si mai extrovertiti.

Uneori sunt cei mai mari si cei mai inteligenti din clasa

Dupa ce unele studii au sugerat ca cei nascuti in august nu performeaza foarte bine la nivel academic, multi parinti au inceput sa isi dea copiii mai tarziu la scoala sau sa ii mediteze insa exista dovezi care arata ca multi copii care merg la scoala de mici isi depasesc colegii mai mari. Pana la urma, fiecare copil este diferit, indiferent de ce releva cele mai recente studii privitor la luna in care acesta este nascut.

Sursa: fatherly.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Personalitate Personalitate copil luna nastere

Articole recomandate

Citeste si despre