Copilul in zodia Taur

/ / Modificat: 2017-04-21
Copilul in zodia Taur

(21 aprilie-21 mai)
Planeta guvernanta – Venus
Piatra norocoasa – Smarald
Floare – Lacramioara
Culoare – Galben

Micutul tau Taur este creativ, nu se grabeste deloc si are un simt practic dezvoltat. Adora materialele moi si atingerea mainii tale. Un masaj pentru bebelusi linisteste si satisface nevoile de simt fizic ale Taurasului tau. Apetitul micutului este unul sanatos asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme in privinta alimentatiei lui. Rezistenta si rabdarea sunt trasaturi care se pot transforma in incapatanare, intr-un test al vointei.

Nu exista dubii: copiii Taur sunt incapatanati. S-ar putea ca micutul Taur sa se opuna oricarei schimbari si sa prefere siguranta runtinei familiare.

Ia orice fel de masuri de precautie poti pentru a-l pregati pentru perioadele de tranzitie, ca de exemplu, o vizita neasteptata din partea bunicii, care va insemna o schimbare a programului normal.

Pentru copilul Taur, confortul este totul. Va adora un patut intim si caduros, iar mai tarziu, desi este deja mare, va dori sa isi acopere patul cu paturica de cand era copil.

Copiii nascuti sub acest semn sunt in mod particular iubitori de animale, asa ca nu trebuie sa fi surprins daca se va atasa foarte mult de o anumita jucarie de plus in forma de catel sau pisica.

Construit pentru confort, nu pentru viteza

"Sarea pamantului" (unul dintre oamenii cei mai alesi), iata cum este, in cuvinte simple, copilul Taur. Chiar de cand sunt bebelusi, acesti copii sunt dragastosi, afectuosi si le place sa fie mangaiati. De asemnea, au tendinta de a fi puternici si cordiali.

Mergi cu copilul tau afara, cat de devreme se poate, deoarece bebelusului Taur ii place natura. Copiilor Taur mai mari le place in general sa aiba o gradina mica, ghivece cu flori sau animale de companie pe care sa le ingrijeasca si in plus sunt foarte sarguinciosi in ingrijirea lor. 

Copiii Taur experimenteaza viata prin simturi: le place cum amumite lucruri au gust, cum se simt, cum suna sau cum miros.  Chiar de cand se nasc, copiilor Taur le place sa manance, desi vor avea o lista scurta de mancaruri pe care prefera sa le consume si vor refuza cu incapatanare sa manance altceva. Daca se va intampla asa, nu te ingrijora. Ofera-le alimente sanatoase si intr-un final vor ceda. Evita gustarile dulci pentru ca acestea contravin stilului alimentar preferat de ei.

Inca de mici, copiii Taur sunt practici si echilibrati in privinta banilor. O nevoie primara a Taurilor indiferent de varsta, este securitatea. Bebelusilor Taur le place sa fie infasati si tinuti in brate, ceea ce ii face sa se simta in siguranta. Unii copii Taur sunt lipiciosi, in timp ce altii pot dezvolta un atasament fata de un obiect care le da siguranta, precum o paturica.

Copiii Taur nu sunt grabiti. De fapt sunt chiar lenti, motiv pentru care tu, ca parinte, va trebui sa te adaptezi la programul si la ritmul lor. Nu programa prea multe activitati intr-o zi si nu te astepta ca el sa tina pasul cu tine, pentru ca acest lucru nu se va intampla.

Mama in zodia Taur

Siguranta, securitatea si simtul bunastarii sunt daruri pe care mamele Taur le aduc in casa. Ai grjia intotdeauna ca toata lumea sa fie bine ingrijita, insa trebuie sa fii atenta ca grija ta sa nu se transforme in nervozitate si sa devina coplesitoare.

Stilul tau parental va face sa te asiguri mereu ca familia are toate resursele financiare de care are nevoie pentru o buna educatie a copiilor. Nici micile tale placeri nu vor pica mai prejos, asa incat te vei asigura mereu ca iti poti permite sa iti cumperi geanta care iti face cu ochiul.

Taurii sunt mari iubitori ai naturii asa ca asigura-te ca petreci suficient timp afara la aer curat cu copilul. Si, desi s-ar putea sa para inadecvat sa iti iei un animal de companie in aceeasi perioada in care vei avea primul copil, iti va placea la nebunie sa ai in preajma o pisica lenesa sau un caine batran. 

Rabdatoare, practica si foarte indulgenta

Ca parinte Taur, influenta ta va fi piatra de temelie in viata copiilor tai. Practica si rabdatoare, esti mereu pregatita cu un zambet si o imbratisare atunci cand copilul are nevoie. Ai foarte bine dezvoltat simtul realitatii si foarte rar lasi ca lucrurile marunte sa te enerveze.

Cel mai mare defect al tau ca parinte nu este indulgenta, ci faptul ca esti foare usor de convins atunci cand vine vorba de rugamintile copiilor tai legate de distractia lor (fie ca este vorba de prajituri, inghetata sau excursii in parcul de distractii). In fond, tu vrei doar ca ei sa fie fericiti, nu?

Totusi, incearca sa gasesti un echilibru si sa te asiguri ca ei mananca bine si fac suficienta miscare, lucru care nu ar trebui sa fie dificil, avand in vedere ca tie iti plac produsele naturale si iti place sa iei cina in familie.

Asigura-te ca vei fi flexibila atunci cand copiii tai vor face sau vor spune lucuri la care tu nu te astepti. Incapatanarea este unul din cele mai faimoase defecte ale tale, dar copiii tai au nevoie de receptivitate si de stabilitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre