Isi poate imbratisa copilul de 10 luni, nascut fara piele. Medicii nu i-au dat nicio sansa la viata

/ / Modificat: 2019-10-16
Isi poate imbratisa copilul de 10 luni, nascut fara piele. Medicii nu i-au dat nicio sansa la viata

Un bebelus din statul Texas, in varsta de 10 luni, s-a nascut fara piele pe cea mai mare parte a corpului, cu exceptia capului si a unor zone de pe membrele inferioaroare. De asemenea, pleoapele ii erau lipite.

Ja'bari Gray a venit pe lume la 1 ianuarie in San Antonio si a cantarit la nastere doar 1,36 kilograme, potrivit Daily Mail.  

Medicii s-au dat batuti in fata acestui caz si i-a informat pe parinti ca nu pot face nimic pentru a le salva copilul. Cuplul, insa, a refuzat sa accepte acest verdict si dupa 4 luni a reusit sa-l transfere pe micut la Texas Children's Hospital din Houston. 

Aici, baietelul a fost invelit intr-un strat protector care trebuie schimbat frecvent si i s-au aplicat unguente topice pentru reducerea riscului de infectie. Intre timp, medicii au crescut pielea pentru el intr-un laborator din Boston, specializat in victimele arsurilor, iar apoi a fost supus unui transplant. 

Isi pot tine copilul in brate

Parintii spun ca sunt atat de fericiti pentru ca, in sfarsit, isi pot tine copilul in brate pentru prima data. 

texas1

"Acum il pot saruta, il pot atinge, pot  face toate aceste lucruri. Acum poate purta si el hainute," a declarat mama lui Ja'bari.

Femeie a spus ca nu a avut probleme in timpul sarcinii pana in cea de-a 37-a saptamana cand medicii au observat ca bebelusul nu lua in greutate. La nastere, baietelul a fost diagnosticat cu "aplasia cutis congenita," o afectiune rara caracterizata prin absenta pielii, care afecteaza aproximativ unul din 10.000 de nou-nascuti. Nu se cunoaste cauza, dar oamenii de stiinta cred ca este vorba despre o boala genetica.

Mai are nevoie de alte operatii

Dupa 10 luni de chin, starea lui Ja'bari s-a imbunatatit in urma transplantului de piele, a luat in greutate si cantareste 8 kilograme. El nu mai ia nici medicamente pentru durere si este capabil sa respire singur. Insa pleoapele, mana dreapta si piciorul drept sunt tot lipite si vor fi necesare mai multe interventii chirurgicale.  

"El interactioneaza cu noi, chiar daca nu poate vedea," a marturisit mama baietelului, care considera fiecare zi alaturi de acesta o binecuvantare. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre