Ce cadou i-au facut medicii batranului care a donat 10.000 de euro pentru achizitionarea de incubatoare pentru copiii nascuti prematur

/ / Modificat: 2019-02-22
Ce cadou i-au facut medicii batranului care a donat 10.000 de euro pentru achizitionarea de incubatoare pentru copiii nascuti prematur

Pensionarul din comuna Aninoasa, judetul Arges, care a donat 10.000 de euro, suma pe care a adunat-o in cei 60 de ani cat a lucrat ca sofer, pentru achizitionarea de incubatoare pentru copiii care se nasc prematur, va fi rasplatit de medicii Spitalului Municipal din Campulung.

"Am considerat ca banii astia daca eu nu-i mai pot folosi, sa-i folosesaca pentru sanatatea oamenilor. Sa fie mai cinstiti si sa aiba grija de semenii lor," a spus Ion Carstoiu.

Cum il rasplatesc medicii

"Gestul batranului ne lasa fara cuvinte. Banii vor fi folositi pentru doua monitoare functii vitale la terapie itensiva si pentru un generator la neonatologie," a precizat Nicolae Alexe, reprezentantul Spitalului Municipal din Campulung.

In semn de rasplata, medicii au decis ca pe incubatoarele achizitionate cu banii donati sa fie scris numele lui Ion Carstoiu. 

Batranul nu are copii si nici sotie si a declarat ca a decis sa faca aceasta donatie macinat si de gandul ca in tinerete si-a indemnat iubita sa renunte la copilul pe care urmau sa-l aiba impreuna. Acesta este felul lui de a repara greseala trecutului.

Ion Carstoiu nu este la primul gest de acest fel. Din pensia lui de 1300 de lei pe luna ingrijeste si un adolescent cu probleme de sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre