Prima baie a bebelusului in mare. Ce trebuie sa stii si de ce sa tii cont

/ / Modificat: 2021-07-05
Prima baie a bebelusului in mare. Ce trebuie sa stii si de ce sa tii cont

Vara este momentul in care vacantele la mare sunt de nelipsit. Proaspetii parinti isi fac insa griji in ceea ce priveste prima baie in mare a bebelusului.

Exista insa multi parinti care considera ca este imposibil sa merfi cu un bebelus la mare, sau chiar in vacanta. Altii in schimb, nu au o problema sa mearga la plaja cu un bebelus de doar cateva luni. Adevarul este insa ca oricine poate merge cu bebelusul la plaja, atata timp cat respecta o serie de reguli esentiale:

  • Lasa caruciorul acasa. Daca nu ai un carucior cu roti mari, special create pentru a merge si prin nisip, lasa-l acasa. In caz contrar nu vei face decat sa-l cari in brate, deoarece nu il vei putea cara pe nisip.

  • Alege un marsupiu. Cand vine vorba despre transportarea copilului la plaja, alege un marsupiu. In acest fel iti va fi usor sa il transporti pe micut la plaja, dar si sa cari restul lucrurilor necesare.

  • Lasa bebelusul sa se bucure de apa. Apa sarata nu ii face rau. Prin urmare, daca este suficient de mare incat sa stea in fund, umple o minipiscina gonflabila cu apa sau mergi cu el pe malul marii pentru a se balaci. Nu il scapa insa din priviri si nu il lasa sa bea apa de mare.

  • Nu uita crema de protectie solara. Aceasta este extrem de importanta in cazul bebelusilor. Aplica un strat generos de vrema la fiecare doua-trei ore pentru a evita arsurile.

  • Palaria nu trebuie sa lipseasca. Indiferent de varsta copilului, palaria nu trebuie sa lipseasca, iar micutul trebuie sa stea cat mai mult timp la umbra.

  • Mergi la plaja dimineata si seara. Nu sta cu bebelusul pe plaja intre orele 11-16, cand soarele este foarte puternic.

  • Asigura-te ca este bine hidratat. Hraneste-l cat mai des la san, iar daca are peste 6 luni ii poti oferi apa si fructe care sa-l mentina hidratat.

  • Lasa-l sa descopere treptat apa. Daca a invatat deja sa mearga, tine-l de mana si lasa-l sa intre singur in apa, in ritmul lui. Nu il obliga sa intre in mare daca nu isi doreste acest lucru.

  • Jucati-va impreuna pe malul marii. Creaza castele de nisip, adunati scoici, melci si pietricele pe care sa le pastrati ca amintire.

  • baie in mare nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute. In caz contrar copilul va obosi iar corpul micultului se poate raci prea tare si pot aparea probleme.

  • Daca incepe sa planga scoate-l din apa si incearca mai tarziu, sau a doua zi. Nu il obliga sa intre in mare daca nu se simte confortabil. Va asocia experienta cu una traumatica.

  • Dupa ce scoti copilul din apa sterge-l bine cu un prosop pentru a-l usa. Ideal ar fi sa-l clatesti cu apa curata, daca exista un dus pe plaja, pentru a indeparta apa sarata. Aplica apoi un strat nou de crema cu factor de protectie solara.

Daca tii cont ce aceste lucruri, prima baie a bebelusuilui in mare va o experienta placuta pentru intreaga familie nu numai pentru bebelus.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre