Patuturile de co-sleeping. Avantaje si dezavantaje pe care sa le stii inainte de a le achizitiona

/ / Modificat: 2024-01-09
Patuturile de co-sleeping. Avantaje si dezavantaje pe care sa le stii inainte de a le achizitiona

Patutul de co-sleeping este un dispozitiv practic care le permite parintilor sa isi supravegheze copilul in pat. Acesta le poate oferi liniste sufleteasca si ii poate ajuta sa doarma mai mult noaptea. Cu toate acestea, exista insa si unele dezavantaje ale utilizarii unui patut de co-sleeping.

Avantajele patului co-sleeping

  • Este un pat pentru bebelusul tau.
  • Este un loc sigur pentru ca bebelusul tau sa doarma.
  • Este o modalitate de a iti supraveghea bebelusul in timp ce doarme, mai ales daca ai alti copii in aceeasi camera sau acasa.
  • Un patut de co-sleeping poate fi folosit ca un obiect de tranzitie care ii ajuta pe bebelusi sa se simta in siguranta in propriul spatiu pe masura ce cresc si nu mai au nevoie de supraveghere constanta din partea parintilor sau a ingrijitorilor.

Dezavantajul patului co-sleeping

Patutul de co-sleeping nu este potrivit pentru toate familiile. Ar trebui sa il folosesti numai daca te simti confortabil si stii ca bebelusul tau este in siguranta.

Daca te ingrijoreaza moartea subita a bebelusului, evita dormitul in comun. Academia Americana de Pediatrie recomanda sa tii bebelusii in paturile sau patuturile lor proprii, in permanenta, pana cand implinesc un an sau mai mult.

Un patut pentru co-sleeping poate fi o modalitate excelenta de a iti supraveghea copilul.

Vestea buna este ca:

Un patut de co-sleeping poate fi o modalitate excelenta de a iti supraveghea copilul. Daca treci printr-o perioada dificila sau daca pur si simplu vrei sa ai un set suplimentar de ochi asupra bebelusului pe timp de noapte, aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru. Vei putea sa vezi ce se intampla in camera lor fara a fi nevoita sa te ridici si sa te plimbi prin casa.

Te ajuta sa te apropii de copilul tau. Apropierea dintre parinti si copii in aceasta etapa face mai usor pentru ambele parti implicate sa creasca copiii impreuna si individual odata ce acestia ajung la varsta adulta (sau la orice varsta).  

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Patuturi bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre