Este sau nu periculos sa-i faci copilului gauri in urechi in primele zile de la nastere? Ce trebuie sa stie parintii

/ / Modificat: 2023-09-28
Este sau nu periculos sa-i faci copilului gauri in urechi in primele zile de la nastere? Ce trebuie sa stie parintii

Multi dintre parinti prefera ca fiicelor lor sa li se faca gauri in urechi inca din primele zile de viata, cand inca sunt in maternitate. Este sau nu periculos sa faci asta? Iata ce spun specialistii.

Potrivit acestora, nu este recomandat sa faci gaura pentru cercei unui bebelus in primele zile de la nastere. Atunci, la aceasta varsta, pielea si sistemul imunitar al unui nou-nascut sunt inca in dezvoltare si foarte sensibile, iar gaurirea urechilor poate fi periculoasa din mai multe motive.

De ce trebuie sa tii cont cand vrei sa ii faci bebelusului gauri in urechi

Varsta bebelusului - exista parinti care prefera sa astepte pana cand copilul este mai mare si poate exprima propria dorinta in legatura cu gaurirea urechilor. Aceasta decizie poate varia de la copil la copil, insa de obicei se face dupa varsta de 6 luni sau mai mare.

Consultarea unui profesionist - daca vrei sa ii faci gauri in urechi bebelusului tau este bine ca inainte sa vorbesti cu un specialist in domeniu, cum ar fi un bijutier sau un medic. Ei pot efectua acest proces intr-un mod sigur si igienic.

Riscuri si reactii adverse - aceasta procedura poate crea o poarta de intrare pentru bacterii in infectii. Astfel, nou-nascutii au un risc mai mare pentru a dezvolta infectii. De asemenea, folosirea metalelor pentru cercei poate provoca reactii alergice la pielea delicata a unui nou-nascut. Desi sunt rare cazurile, gaurirea urechilor poate duce la complicatii (infectii, reactii alergice la metalele folosite pentru cercei).

Concluzia este ca alegerea de a gauri urechile copilului este o decizie personala a parintilor. Sfatul specialistilor este sa ia aceasta decizie cu responsabilitate.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gauri urechi cercei bebelusi Nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre