De ce sa NU fortezi niciodata bebelusul sa stea in fundulet, sa se tareasca sau sa mearga

/ / Modificat: 2023-10-03
De ce sa NU fortezi niciodata bebelusul sa stea in fundulet, sa se tareasca sau sa mearga

Cand esti mama auzi de multe ori sfaturi din batrani care sunt complet nesanatoase pentru cresterea si dezvoltarea copiilor. In plus, presiunea din jur este foarte mare si parintii pot ceda in cele din urma sau se pot ingrijora de faptul ca micutul lor nu merge pana la o anumita varsta.

Cu toate acestea, sa fortezi un bebelus sa stea in fundulet, sa se tarasca sau sa mearga este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poti face. 

De ce nu ar trebui sa fortezi bebelusul sa se tarasca, sa stea in fundulet sau sa mearga

Expertii in parenting au dezvaluit care sunt motivele pentru care un bebelus nu ar trebui sa fie niciodata fortat sa stea in fundulet, sa se tarasca sau sa mearga. Totul are legatura cu dezvoltarea fizica a acestora.  

Dezvoltarea este liniara si trebuie respectata, asa ca trebuie subliniat faptul ca pana la varsta de 3 - 4 luni bebelusul ar trebui sa apuce obiecte si sa isi controleze trunchiul (sa se intoarca, sa-si ridice capul).

Pana la 4 si 7 luni, bebelusii incearca deja sa se ridice in fundulet si sa se traga de obiecte pentru a reusi. 

Dupa varsta de 7 luni si pana incepe sa mearga, bebelusii se deplaseaza in patru labe. Lasa-l insa sa faca acest lucru in propriul ritm, fara sa-l fortezi.

Iar in ceea ce priveste momentul in care un bebelus poate merge, depinde in totalitate de propriile procese de dezvoltare, deoarece exista unii bebelusi care merg inca de la 9 luni, iar altii care fac primii pasi dupa 13-15 luni. Desigur, daca acest timp este depasit, este ideal sa se ia in considerare posibilitatea de a merge la un specialist, insa nu trebuie ca micutul sa fie fortat sa mearga, deoarece in cazul in care are o problema aceasta se poate agrava.

In plus, pentru ca un bebelus sa se simta suficient de bine pentru a putea merge, este necesar ca acesta sa aiba echilibru, motiv pentru care este obisnuit ca mai intai sa se sprijine pe mobila si apoi sa o faca singur.

Dupa cum vedeti, exista niste etape care trebuie respectate pentru ca bebelusul sa se dezvolte corespunzator si sa isi atinga potentialul maxim.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre