Ai gemeni identici? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ii distingi

/ / Modificat: 2023-03-28
Ai gemeni identici? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ii distingi

Am auzit de multe ori ca mamicile de gemeni identici au dificultati in a-I deosebi. Li se intampla adesea sa schimbe de doua ori acelasi copil, sau sa-l spele pe acelasi, desi era randul celuilalt copil. Ori pur si simplu nu mai tin minte care este care.

Prin urmare, daca esti mamica de gemeni identici sau urmeaza sa ai gemeni si vrei sa te asiguri ca nu ii confunzi, poti lua cateva masuri care sa te ajute sa-i diferentiezi. Iata cateva dintre acestea:

1. Vopseste o unghie de la picior

Incearca sa faci acest lucru cat mai putin invaziv. Vopseste doar o singura unghie, in culoare distincta astfel incat sa iti fie mai usor sa ii identifici. Asigura-te ca este oja hipoalergenica, sigura pentru copii, si urmareste orice reactie adversa.

2. Tunsori diferite

Cand copilul mai creste putin, apeleaza la tunsori diferite pentru a-ti fi mai usor sa ii identifici. Daca ai fete, si vrei sa aiba parul lung, poti taia doar o suvita de la spate, pentru a le putea identifica mai usor. 

3. Foloseste culori diferite pentru fiecare copil

Cand ai gemeni poate fi tentant sa doresti sa-I imbraci la fel. Cand sunt foarte mici insa, este dificil sa-I identifici, prin urmare foloseste culori specifice pentru fiecare in parte. In cazul fetelor, poti folosi cercei in culori diferite pentru a le putea deosebi. 

4. Cauta o particularitate care sa ii identifice

Poate fi ceva fizic, de exemplu: un vartej de par, sau un semn din nastere. Orice diferenta, cat de mica, care sa te ajute sa ii identifici. 

Alte trucuri utile

Exista si parinti care apeleaza la tatuaje temporare, desi acest lucru nu este cel mai indicat pentru pielea delicata a bebelusului, precum si pentru faptul ca acestea se dau jos cu apa. Iar in cazuri extreme, exista chiar si cei care au recurs la un tatuaj medical. Niste parinti au decis sa tatueze un pistrui pe lobul urechii unuia dintre gemeni, deoarece acesta necesita un tratament medical care ar fi fost prea periculos sa nu i se faca si prea periculos pentru fratele sau sa il primeasca din greseala.

Printre lucrurile care nu sunt recomandate se numara bratarile, colierele sau pandantivele pentru bebelusii mici, din cauza riscului de strangulare si sufocare sau de inghitire a unor bucati mici. Poate fi o banderola colorata in jurul gleznei, astfel incat sa nu fie prea stransa.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni identici

Articole recomandate

Citeste si despre